Merhabalar…Geçenlerde sevgili arkadaşım CANDAN TARİFLER http://kzmveben.blogspot.com/
bir gece vakti karnı acıkınca yaptığı bazlamayı bir iştahlı anlatmış ki…Bazlama,tava çöreği,mantı ve baklava
anneannemin uzmanlık alanı.Ama o da burada yok.Ne yapacağız??
Artık aldım sazı elime,pardon oklavayı kendim yaptım.Arkadaşımın tarifinin yarı ölçüsüyle yaptım,belki olmazsa diye.Size tam ölçüleri veriyorum..
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı pakmaya
- 2 kesme şeker
- tuz,un
Süt,su,maya ,şeker ve tuzu karıştırıp azar azar unu ekleyin.Yumuşak yoğurduğunuz hamuru 40 dakika kadar dinlendirin.Sonra bezelere ayırıp,pasta tabağı büyüklüğünde açın.Biraz da o şekilde dinlensin.Yağsız tavada kısık ateşe çevirerek pişirin.
Ben ilk deneme için sonucu fena bulmadım.Biraz az beklettiğim için az kabardı.Onun dışında yumuşak ve lezzetliydi.Ben dışına yağ,içine bal sürüp yedim.Oğlum sarelleli yedi.
Gece karnım acıktı diyen eşime de kaşarlı tost gibi yaptım.İşte böyle bazlamaların hikayesi.
Bir de arkadaşımdan dinlemek isterseniz,onu da bir ziyaret edin. http://kzmveben.blogspot.com/ Sevgiler.Afiyet olsun.
Kendisi kardeşim olur gece bazlamada yese kilo almıyor.ama bana hayal böyle yatarken yemek, gündüz ancak oda azcık birde et obur olarak sonum ne olucak bilmiyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
böyle nispet olmazki canım yapan var yapamayan var
YanıtlaSilOy oy oy canım arkadaşım benim denemdiğim ve yaptığın için ayrıcamı teşekkür edeyim yoksa beğenipte denediğinmi içinmi yoksa birde ben burdan aldım tarifi dediğin içinmi hangisi için teşekkür edeyim ben sana beni çok mutlu ettin inan
YanıtlaSilTekrar Teşekkür Ediyorum sana....
Canımsın...
Senin bazlamalar benimkilerde güzel duruyor ellerine sağlık kocaman öptüm seni..
Elllerine sağlık.
YanıtlaSilNe güzel görünüyor.
Size afiyet olsun.
Sevgiler.
of of off sıcak sıcakken yağ üzerinde ne güzel eriyor değil miii krem peynirle süper oluyorr
YanıtlaSilellerine sağlıkk
hem senin canım hem de candancığın
Nefis görünüyor,bu lezzeti kim sevmezki.Ellerine saglik.Sevgiyle kal.
YanıtlaSilbörek cörek bazlama tam bana göre eline saglik canim öptüm sevgilerimle..
YanıtlaSilCanım bazlaman harika görünüyor, eline sağlık. Denemeyi çok istediğim bir tarif.
YanıtlaSilsüper görünüyorlar.dikkat et kilo yapmasın.:)miss gibi tereyağı ile süper gider.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilhamileler emzirenler bakmasın die bide not düşseniz şiştik yaff.))afiyet olsun şakydı alınmayın kıslarr
YanıtlaSilarkadaşım eline sağlık gayet güzel olmuş bizim yörede çok yapılır bazlama çok severk yeriz.sevgiler
YanıtlaSilharika, muhteşem ötesi, gece gece bi canım çekti ki.... sıcakken üstüne kaymağı süreceksin eriyecek yiceksin offf.....
YanıtlaSilay melihayla kardeşmisiniz gerçekten ne kadar güzel ikinizide çok sevdim ben bazlamaya bayılırım annem de çok güzel yapar üstüne tereyağ off bendemi kalkıp yapsam canım çekti ben süt koyulduğunu duymamıştım daha önce birde böyle denemeli ellerine sağlık canım
YanıtlaSiliyi geceler can1m afiyet olsun
YanıtlaSilanneciğim yapar ...bize verir sağolsun...bizde afiyetle yeriz...seninde eelerine sağlık...çok güzel olmuşlar canım....
YanıtlaSilellerine sağlık canım süperler ama biraz kalorili yağlı ballı şimdilik uzak durmam gerekiyor böyle lezzetlerdennn
YanıtlaSilEllerine sağlık harika olmuş sevgiler...
YanıtlaSilBlogunuza ilk gelişim ve epeyce gezdim. Tarifleriniz üzerine yorumumu, kendimin de çok sevdiği ve yöremizde Ekşili Bazlama adıyla anılan bu sayfaya yazıyorum. Tariflerinizi ve blogunuzu beğendiğimi belirtmek isterim, başarılar.
YanıtlaSilyaa ayıp ama:))
YanıtlaSilhadi bazlama yapılırda tereyagını niye gözümüze gözümüze sokuyorsun...mmm..nefis...eline sağlık canım..