Merhaba;
Bizim evde kabak tüketmek zor olduğundan bu tarifi görünce
hemen denemek istedim.
Çok sevilince artık sık sık yapıyorum.
Sadece yemeklerde değil misafirler için de çayın yanında sunulabilecekbir lezzet.
Sonra sularını iyice sıkıp doğradığımız yeşillikler,çırpılmış yumurta,peynir ve yağ ile karıştırıp en son un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Kendinize göre baharatlarınızı da ekleyip yağladığınız kalıbınıza döküyoruz.
Üzerine susam veya çörek otu ekleyin,180 derecede yaklaşık 40 dakikada pişiriyoruz
Afiyet olsun.
Bizim evde kabak tüketmek zor olduğundan bu tarifi görünce
hemen denemek istedim.
Çok sevilince artık sık sık yapıyorum.
Sadece yemeklerde değil misafirler için de çayın yanında sunulabilecekbir lezzet.
- 4-5 kabak
- 1 büyük patates
- 3 yumurta
- 12 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı mısır unu (siz yine de unu kendiniz ayarlayın.Kabak yada patatesin büyüklüğüne göre değişebilir.)
- 1 kase lor peyniri ya da rende beyaz peynir
- yarım su bardağı sıvı yağ
- birkaç tane taze soğan,maydanoz
- 1 paket kabartma tozu,tuz,karabiber
Sonra sularını iyice sıkıp doğradığımız yeşillikler,çırpılmış yumurta,peynir ve yağ ile karıştırıp en son un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Kendinize göre baharatlarınızı da ekleyip yağladığınız kalıbınıza döküyoruz.
Üzerine susam veya çörek otu ekleyin,180 derecede yaklaşık 40 dakikada pişiriyoruz
Afiyet olsun.
mücver çok güzel kızarmış, harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık,Ne güzel görünüyor.
YanıtlaSilGüzel fikir canim ya,kabak dedigin gibi pek kullanilmiyor bizdede ama kizartmaydi felan ozaman eklerim mutlaka:)arada'da dolma yapinca'da bazen kabagin icini de doldururum ama yinede patlican kadar lezzetli olmuyor bence:)ama senin mücver cok cok güzel görünüyor,ellerine saglik gülüm..
YanıtlaSilbende fırında yaparım ama bu tarifle hiç yapmadım.harika olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen kabak sevenlerdenim.domatesli,dereotlu filan çok seviyorum.bunuda seveceğime eminim susamlu susamlı yenmezmi hiç
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum
Ben kabak sevenlerdenim.domatesli,dereotlu filan çok seviyorum.bunuda seveceğime eminim susamlu susamlı yenmezmi hiç
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum
arkadaşım ellerine sağlık çok güzel olmuş ben de denemek istiyorum aslında çünkü bizim evde de hiç kabak tüketilmez.sevgiler
YanıtlaSilcok lezzetli görünüyor. ellerine saglik canim. bu sekli daha iyi cok yagli olmuyor.
YanıtlaSilSevgiler
mücveri fırında hiç denemedim aslında daha güzel olur denemek lazım hemde hafif.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBizim evdede kabak sadece dolma olarak tüketiliyor malesef ama ben çok severim birde kızmla eşime sevdirsem.
YanıtlaSilBirde böyle denemek lazım.
Ellerine sağlıka rkadaşım.
Merhaba canım, seni mimledim. Bu arada mücver nefiss görünüyor, eline sağlık.
YanıtlaSilOhhhh!!!Nefis görünüyor çok severim böyle şeyleri.Ellerine sağlık canım...Ayrıca bana uğra etiketin var....
YanıtlaSilcanım çok değişik ve besleyici olmuş ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilha bu arada bisküvili hamur tarifimi almışsın.tebrikler..doğru karar:))
kabak bu tarifte daha bi lezzet kazanıyor...ellerine sağlık..nefis görünüyor..
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilsevgiler...
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
kabaklı yemekleri çok severimm. görüntü süper..kurabiyen ve bazlamanda çok iştah açıcı gözüküyor..ellerine sağlık..sağlıcakla kal..
YanıtlaSil