2.02.2009

KÜRDAN KEBABI

kürdan kebabı
SELAM,
Kürdan kebabı yapımı kolay ve sunumu güzel bir yemek.

İlk olarak kıyma, soğan, maydonoz, bayat ekmek içi, sarmısak ve baharatla köftemizi iyice yoğuralım.
Daha sonra alacalı soyup tuzlu suda bekletiğimiz patlıcanları suyunu sıkıp kuruladıktan sonra şerit halinde doğrayalım.
Kızartıp soğumasını bekleyelim.
Daha sonra köftenin etrafına şerit halindeki iki patlıcanı birbirine çapraz olacak şekilde saralım.
Üzerine domates ve biberi koyup,kürdanla tutturalım. 
Bu şekilde hazırlanan köfteleri tepsiye dizip üzerine salçalı su ilave edelim.
220 derecede yaklaşık 40 dk. pişirelim.
Afiyet olsun...
Yeni haftanız güzel olsun.

Sevgiyle kalın.

4 yorum :

  1. iyigeceler canim bugün sadece yenilikleri takip edip telefon ile yorum biraktim,senin dünden bu patlicanli yemegine hayran kaldigimdan sagolsun esimde bugün patlicanli yemek yapti:)vallahi kendi yaptiginda daha bir ayri lezzetli oluyor sanki,afiyetle yiyiverdik resminide cekmisim öglene dogru yayinlarim herhalde:))sevgiler gülüm öpüyorum seni çok çok,tatli rüyalar..

    YanıtlaSil
  2. Emeğine sağlık arkadaşım.
    İyi akşamlar

    YanıtlaSil
  3. ben patlıcanlı yemekleri çok severim ama bu en çok yaptıklarım arasındadır..ellerinize sağlık...geçen haftaki yemekteyiz programında trabzondalardı bilmem izledinizmi?? bir hanımefendide yapmıştı haftanın birincisi olan hanım ise duymamıştı..zaten onun dünyadan haberi yoktu nasıl birinci olduysa...sizde enfes yapmışsınız ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. tarifleriniz çok güzel bayıldım valla izlemeye alıyorum sizi kürdan kebabını bende sık yaparım çok severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...