Baharı andıran bir kış gününden hepinize merhaba.Eski bir Sofra Dergisinden alıp denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum.İlk kez denedim ve aile bireylerinin lezzet testinden geçti.
Derin bir kaba yoğurt,yumurta,sıvıyağ,süt ve sirkeyi koyup karıştırın.Ayrı bir yerde una kab. tozunu ve mahlebi,üzümü ekleyin.Un yaklaşık olarak 4 su bardağı oluyor.Siz yine de ele yapışmayacak yumuşaklıkta olacak şekilde ayarlayın.Unlu karışımı diğer karışıma yavaş yavaş ekleyip üzümleri ezmeden yoğurun.Ceviz büyüklüğünde kopardığınız parçalara dilediğiniz şekli verin.Üzerine yumurta sarısı sürüp ,180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.Gününüze güneşler doğsun.Sevgiyle kalın...
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket kab.tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 300 gr a yakın kuru üzüm
Enfes bir görüntü, eline sağlık canım.
YanıtlaSilçoklezzetli görünüyorlar ellerinize sağlak muhteşem görünüyorlar..
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyorlar,olsada yesem dedirten türden.sevgiler
YanıtlaSilgörüntü harika eminim tadıda öyledir
YanıtlaSilellerine sağlık cnm
sevgilerimle
Mmmmmm, çöekler harika gözüküyor, elleine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSiltariflerin çok güzel gözüküyorlar.bloguma uğramışsın çok sevindim..sevgiler..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis bir görüntü.Yanında sıcacık çayla misss gibi.
Sevgiyle kal.