3.02.2009

KURU ÜZÜMLÜ ÇÖREK (PLUM MUFFİN)

Baharı andıran bir kış gününden hepinize merhaba.Eski bir Sofra Dergisinden alıp denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum.İlk kez denedim ve aile bireylerinin lezzet testinden geçti.
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket kab.tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 300 gr a yakın kuru üzüm
Derin bir kaba yoğurt,yumurta,sıvıyağ,süt ve sirkeyi koyup karıştırın.Ayrı bir yerde una kab. tozunu ve mahlebi,üzümü ekleyin.Un yaklaşık olarak 4 su bardağı oluyor.Siz yine de ele yapışmayacak yumuşaklıkta olacak şekilde ayarlayın.Unlu karışımı diğer karışıma yavaş yavaş ekleyip üzümleri ezmeden yoğurun.Ceviz büyüklüğünde kopardığınız parçalara dilediğiniz şekli verin.Üzerine yumurta sarısı sürüp ,180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.Gününüze güneşler doğsun.Sevgiyle kalın...

7 yorum :

  1. Enfes bir görüntü, eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. çoklezzetli görünüyorlar ellerinize sağlak muhteşem görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyorlar,olsada yesem dedirten türden.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. görüntü harika eminim tadıda öyledir
    ellerine sağlık cnm
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Mmmmmm, çöekler harika gözüküyor, elleine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  6. tariflerin çok güzel gözüküyorlar.bloguma uğramışsın çok sevindim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir görüntü.Yanında sıcacık çayla misss gibi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...