8.01.2011

DİKKAT KATİL ÇIKABİLİR!!!!

SELAMLAR....
Bir işe girebilmek için sizden hangi özellikleri istiyorlar?İyi bir üniversiteden mezuniyet,yetmiyor üstüne yüksek lisans,iyi konuşulan yabancı dil,yetmiyor bir dil daha, iyi bir bilgisayar bilgisi,prezantabl olmak,takla atabilmek,hatta uçabilmek ....O yüzden 30 yaşında o kurstan bu kursa koşturup duran insanlarla dolu çevremiz.
**************************************************
Aslında ben şirketlerin ve kurumların bu denli nitelikli insanlarla dolu olmasından memnunum.Gerçi bu özelliklerin çay getirip götürmekte,office boylukta,her bir işte kullanılıyor olmasını anlamıyorum.Ve neden maaşların iki üç ayda bir ödeniyor olduğunu da(!).Bu da bizim aklımızın ermediği bir iş politikası olsa gerek!!!!!
**************************************************
Neyse benim bugün sözünü etmek istediğim konu bu değil .Bizden bu kadar nitelik beklendiğine göre bizi yönetenlerin,bizim adımıza kanun yapanların,bu kanunları onaylamak için el kaldıranların,altına imza atanların daha nitelikli olması gerektiğini düşünüyorum.
**************************************************
Akılalmaz tahliyelere yol açan 102. maddeyi uzaydan fırlatılıp gelen bir yasaymış gibi kimsenin üzerine alınmamasını anlayamıyorum.Ateş topuyla istop oynuyormuşcasına herkes sorumluluğu birbirine atıp duruyor.Sonunda kimin kucağında kalıp kimi yakacağına gelince yanıt çok basit:Tabii ki bizim .Çünkü adalet güvenliğimiz için var,çocuklarımızı ailemizi korumak için var.
***************************************************
Tabii ki 10 yıl bir insanın tutuklu kalması,davanın karara bağlanmaması kabul edilemez.Ancak dersane parasını ödemeyen anneye yeni bir şans tanımadan hapse gönderebilen yasalar suçu çok açık kanıtlarla belli olan kişiler için ek bir madde ile onları orada tutamazmıydı??? Ne yani kimse böyle olacağını bilmiyor muydu??Dün tv da şehit polisin katilinin özgürlüğünü izleyen eşine bunun mantığını kim açıklayacak???
*****************************************************
Kimse bizi kandırmasın.Yargı bilmiyordu,hükümetin sadece bu konuyla ilgili düzenlemeye gücü yetmiyordu,muhalefet duymadı,basın taktığı at gözlüğü yüzünden görmedi öyle mi!!Güldürmeyin beni....
******************************************************
Hafta sonu için fazla ciddi bir yazı oldu belki ama evlatlarının,eşlerinin,anne babalarının katillerini
gördükçe içleri kavrulan insanların yerine kendimi koyuyorum.Ne aklım,ne vicdanım ne de yüreğim bu görüntüleri kabul etmiyor......
SEVGİYLE VE GÜVENDE KALIN!!!!!

2 yorum :

  1. hayatın insana ne getireceği bilinmez şimdi çalışmak zorunda kalsam sudan çıkmış balığa dönerim heralde.allah çalışan kadına yardım etsin çok zor

    YanıtlaSil
  2. Öyle düşündürücü ve yorucu bazı anlar bu ülkede :(

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...