8.09.2012

BALON KÖPÜĞÜ GÜNLER...( İSİMLERİ DEĞİŞEN ŞEHİTLERİMİZE...)

SELAMLAR..
Uzunca bir süre bloğuma ara verdikten sonra daha sık yazmalıyım,özlemişim diye düşünürken ülkede öyle acılar yaşandı ki ne yazsam bilemedim.
Aslında boğazıma takılıp kalan koca bir yumru ve aklımdaki milyonlarca düşünceyi anlatabilmek o kadar zor ki..
Birer isim olarak yazılıp geçilen gencecik hayatların son buluşuna kim doğru kelimeleri bulup yakıştırabilir ki!!!
Daha Foça'daki ,Antep'teki,Hakkari'deki acılar içimize kazınmış dururken Afyon'dan acı haber geldi. 25 evlat şehit düşmüştü.Hem de öyle kötüydü ki ölümün şekli dayanılacak gibi değildi.
Bundan 3 yıl önce Erdek Ormanlı'da bir şehit evine bayram ziyaretimiz olmuştu.İlk kez orada somutlaştı herşey.Bir anne,baba evladının terhisini beklerken, yuvasını kurabilsin diye evini hazırlamışken 0'nu virajlı dağ yollarından bir cenaze arabasının içinde karşılamalarının yarattığı yıkımı anlattıklarında hissedebildim.Şehidimizin ışıklarla döşenmiş mezarına götürdüklerinde,hala dönecekmiş gibi hazır beklettikleri evini gördüğümde birşey konuşamadım ama biraz olsun anladım.
Balon köpüğü dedim ya günlere...Bizler için öyle ne yazık ki.Hayatın akışında ne kadar üzülsek te birkaç gün içinde başka bir gündemin içine düşüp unutuyoruz.Oysa o aileler için zaman o günde çakılı kalıyor.
Elbette acımız o kadar büyük olamaz ama unutmayalım,ölümlere alışmak o insanların anısına yapılacak en büyük haksızlık.Ve ne yazık ki terörün adresi yok.Hiç birşeyi görmezden gelmeyin.Şu an size dokunmayan yılan bir gün çok yakınınıza gelebilir.Duyarsız,tepkisiz kalmayın lütfen...
Güzel günlere uyanmak dileğiyle....
SEVGİYLE VE SEVDİKLERİNİZLE KALIN...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...