27.11.2012

GRAMOFON CAFE

 SELAMLAR ...
Önceki postta yazdığım gibi Ankara'mızda bir gezintiye çıktık  pazar günü....

Ankara öyle İstanbul gibi bağıra bağıra reklamını yapan bir şehir değil.Ankara mütevazi,sessiz ve kendini göstermekten sıkılan bir şehir.O yüzden el yordamıyla keşfediyor olmanız da çok doğal.
Gramofon Cafe'yi bir tv programında görüp aklımın köşesine yazmıştım.Pazar günü gezimizin bir sonuna ekleyiverdim.
Koyuncu Yokuşu'da yer alan ,oldukça farklı bir yer.Bir gramofon ve plak müzesi mi desem,Türkiye'nin en ölümsüz sanatçılarının özenle yerlerini aldıkları bir sanatevi mi desem bilemedim.
Bize Müzeyyen Senar ve Zeki Müren'in plakları denk geldi...Muhteşem bir müzik keyfi oldu...Başka bir zaman boyutuna geçtik sanki.Öyle güzeldi ki...
Plak şeklindeki menüden peynirli ve ıspanaklı gözlemelerimizi söyleyip yanında çayla afiyetle yedik.
Dışarıdan hiç bilmeyen biri için sıradan görünebilecek bir cafe.Ama duyan gelmiş derler ya aynen o şekilde tüm masalar doluydu.
En nostaljik ve süper görüntü de içeride çıtır çıtır yanan sobanın üzerinde pişirilen kestanelerdi....
Görüntüsüne,kokusuna dayanamadıysanız hemen siparişinizi veriyorsunuz.
Kısaca demem o ki Ulus tarafına yolunuz düşerse uğramanızda fayda var.İnternette kendi sitesinden de bilgi alabilirsiniz.
Biz başka bir gezi planının devamında uğradık oraya.Ki bu gezinin yazısını en sona sakladım.Çünkü o da ''şimdiye kadar neden haberim olmadı?'' diye kendime kızdığım harika bir gezi oldu.
İşte benden bu akşamlık ta bu kadar....
SEVGİYLE VE MAZİYLE KALIN....

4 yorum :

  1. Çok şirin bir kafeymiş .Ankaradan ayrılalı yıllar oldu ,hangi semt olduğunu çıkaramadım ama yolum düşerse mutlaka ziyaret etmek isterim :)

    YanıtlaSil
  2. Canım cafe Ulus'ta çıkrıkçılar yokuşunun bitiminde..

    YanıtlaSil
  3. Kaç kez önünen geçtim ama tercihim hep pirinçhanın girişindeki gözlemecinin, patlıcanlı gözlemesinden yana oldu. Yakınlarda bir daha gidesim var oralara, sanırım artık uğrarım..eline sağlık..

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...