20.02.2013

ANKARA'DA KADİR MUTLU İLE MUTLU SÜNNET

   SELAM..
Sömestr tatilinde Ata'ya en sonunda sünnet yaptırdık.(Şimdi bu fotoğrafı koyduğumu görse kıyameti koparır.)
Fotoğraf çekilene kadar bile şu kıyafetlerin içinde zor durdu.Niye bunları giymişiz,niye yeleği de varmış,papyon da neymiş ki????
Zaten o nedendendir ki sünnet olmaya da eşofmanları giyip gittik.
Kaç yazdır taşınmadır,babamızın yurtdışına gitmesidir derken bu zamana kaldı.Bu yazı bekleyemedik artık.En azından işin cerrahi kısmını halledelim dedik.
Yoksa askerlik döneminde devlete düşecekti iş :)
 Epeyce düşünüp taşınıp en sonunda abimin oğlunun da sünnet olduğu Kadir Mutlu'yu seçtik.Eğer çocuğunuz 0-2 yaş arasındaysa hastanede yaptırın derim ben.Ama daha büyükse bu tür özel yerlerin çocuğa yönelik göz boyama organizasyonları daha çok olduğundan çocuk açısından rahatlatıcı oluyor.Bu klinikte tüm aile birlikte çalışıyorlar ve gerçekten sıcak insanlar.
Sünnetten önce uyuşturucu bir krem kullandık ki yapılan iğnelerin acısı duyulmasın.Bu krem 60 tl civarındaydı.Sonra sünnetten 45 dk önce uyuşturucu iğne yapıldı.Herhangi bir acı hissetmedi.Sünnet sırasında Ata sünnetçinin oğlu ile tavana asılı ekrandan play station oynadı.Biz de yanındaydık.Yaklaşık 20 dk.sürdü.O birşey hissetmedi ama ben resmen ter içinde kaldım.
Sünnet sonrası hemen ağrı kesiciye başladık.O gece herhangi bir sıkıntı yaşamadı.
Ertesi gün eve pansumana geldiler ve herşeyin çok iyi olduğunu söylediler..
Ve tam olarak 15 günde herşey normale döndü.Dediğim gibi bir sıkıntı yaşamadı ama insan yine de tedirgin oluyor.
Sünnetin ücretine gelince 750 tl sünnet için verdik.Dayısı sünnet sonrası çıkan parçalar için 20 tl ödedi:)Yapılan fotoğraf çekimleri için de 50 tl aldılar.
Şu bir gerçek ki üzerimizden büyük bir yük kalktı.Artık darısı yaz aylarında yapacağımız düğününe...
SEVGİYLE KALIN..


12 yorum :

  1. geçmiş olsun..hayırlı olsun.. :)
    evet bazan kaldıkça kalıyor..en iyisi mümkün oldukça erken yapılması taraftarıyım.. 1-2 yaşlarında..

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler...ayrıca çok haklısın sanırım operasyon bile küçükken daha kolay oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Bizde geçen yaz Kadir Mutlu'da yaptırdık Atabey'in sünnetini. Gerçekten büyük yük kalkıyor insanın üzerinden. "Geçmiş olmuş" bile sanırım. Allah damatlığını da görmeyi nasip etsin. :)

    YanıtlaSil
  4. Hadi bakalım darısı damatlığa:))) hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  5. SAYIN HALKIMIZA DUYURUDUR;
    SN. KADİR MUTLU YILLARCA SÜNNET KONUSUNDA SİZ DEĞERLİ HALKIMIZA HİZMET ETMİŞ BİR MESLEKTAŞIMIZDIR.
    ANCAK KENDİSİ SAĞLIK MEMURUDUR VE SAĞLIK MEMURLARININ SÜNNET YAPMASI 2014 SAYILI TORBA YASA İLE YASAKLANMIŞTIR. (SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VEGÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN KANUN NO;6514)
    KENDİSİNE SÜNNETE VERDİĞİ EMEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ, BUNDAN SONRAKİ ÇALIŞMA HAYATINDA SÜNNET DIŞINDA DA BAŞARILARININ DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUZ.
    SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN SÜNNET İŞLEMİNİ SADECE DOKTORLARIN YAPMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE VERMİŞ OLDUĞU BU KARARIN İSABETLİ OLDUĞUNU ONAYLIYOR VE HÜKÜMETİMİZİN BU DOĞRU KARARINI DESTEKLİYORUZ.
    KANUNİ OLARAK 2015 YILI İTİBARİYLE SÜNNET İŞLEMİNİ SADECE DOKTORLARIN YAPMAYA YETKİLİ OLDUĞUNU SİZ DEĞERLİ HALKIMIZA BİR KEZ DAHA HATIRLATMAK İSTERİZ. SAYGILARIMLA
    OP.DR.VEDAT ALİ CANOĞLU
    ÜROLOJİ UZMANI
    PROFESYONEL SÜNNET YAPANLAR DERNEĞİ BAŞKANI
    05552887638
    (BİLGİ İÇİN ; ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ-TIP MESLEKLERİ BÖLÜMÜ +90 312 592 44 00)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vedat bey Alaylı-Okullu diye bir kavram vardır. Bazı alaylılar varki okullular yanından geçemez. Ben burada Kadir mutlunun avukatı değilim aşağıdaki yorumda kendisini eleştirdim. Sizin yukırada yazdığınız çok itici olmuş.

      Sil
  6. Sayın Halkımıza Duyurudur;

    Sn. Kadir Mutlu Yıllarca Sünnet Konusunda Siz Değerli Halkımıza Hizmet Etmiş Bir Meslektaşımızdır.

    Ancak Kendisi Sağlık Memurudur Ve Sağlık Memurlarının Sünnet Yapması 2014 Sayılı Torba Yasa İle Yasaklanmıştır. (Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Vegörevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kanun No;6514)

    Kendisine Sünnete Verdiği Emeklerden Dolayı Teşekkür Ederiz, Bundan Sonraki Çalışma Hayatında Sünnet Dışında Da Başarılarının Devam Edeceğine İnanıyoruz.

    Sağlık Bakanlığımızın Sünnet İşlemini Sadece Doktorların Yapması Gerektiği Yönünde Vermiş Olduğu Bu Kararın İsabetli Olduğunu Onaylıyor Ve Hükümetimizin Bu Doğru Kararını Destekliyoruz.

    Kanuni Olarak 2015 Yılı İtibariyle Sünnet İşlemini Sadece Doktorların Yapmaya Yetkili Olduğunu Siz Değerli Halkımıza Bir Kez Daha Hatırlatmak İsteriz.

    Saygılarımla

    Op.Dr.Vedat Ali Canoğlu

    Üroloji Uzmanı

    Profesyonel Sünnet Yapanlar Derneği Başkanı

    05552887638

    (Bilgi İçin ; Ankara İl Sağlık Müdürlüğü-Tıp Meslekleri Bölümü +90 312 592 44 00)

    YanıtlaSil
  7. Klamp yöntemi ile sünnet olduk.bebegim uc gün agladi.cok acili bi yöntem sakin kimse yaptormasin uc gun alet orda takili kalıyor ayrica uc gun sonra çıkartmaya gidiyosunuz dahada feci ağlıyor.biz cok pisman olduk sakin kimseye tavsiye etmem
    Bebeğim bizii affet cok acı cektitdim sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de herhangi bir alet takılmadı.Farklı bir yöntem mi acaba?Belki de bebeklerde farklı bir uygulama vardır.Tabii ki her şeyi iyice konuşup öğrenmekte fayda var.

      Sil
  8. Kadir Bey'e gittik. Eli pratik gayet iyi kendisine tek kelime lafım yok.
    Ancak siz hiç özel hastanede bahşiş istendiğini gördüğünüz mü, duydunuz mu ?
    Ayrıca fotoğraf çekiliyor,fotoğraf parası vb.
    İşini bu kadar profesyonel yapan birisinin kliniğinde bu kadar ucuz hesaplar bahşiş, yok pilavlık, yok kirve parası yok bilmem ne yakışık almadı.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, sünnet konusunda dili yanmış bir anne olarak bende tramvamızı paylaşmak istedim. Oğlum 6 aylıkken yaptıralım ileride hatırlamasın güya dedik. Sonra Ankara Demetevler de , Elif sünnet merkezi diye bir yer bulduk. İçerisi son derece profesyonel döşenmiş , dr anlatıyo şöyle yapıcaz vs. diye. Benim ilk çocuğumdu o kadar dikkatli davranmama rapmen tufaya düştük resmen. Sünnet saatinde gittik , hemen ticarethane modu sünnet kıyafetleri, fotografcı geldi. Sonra biz ne olduğunu anlamadan sözüm ona dr. Mustafa demirrelli oğlumu kaptı elimizden. Biz noluyor nasıl demeden operasyon odasında bulduk kendimizi, gelin gelin hepiniz içeri diye soktu bizi odaya. İğneyi yaptı ama uyusmadı aglata aglata kendide panik içinde yaptı. Kendi özel karısım bir kremi varmış ondan sattı bize. Onu kullandık. Söylediği her bakımı eksiksi yaptık. Çünkü klamp yöntemiydi. 1 ay sonra oğlumun rutin kontrolü vardı. Doktorumuz pipisinde sorun var sünnetinde sorun olabilir dedi. Tekrar götürdük sünnetçiye. Muayene ederken bize hiçbir açıklama yapmadan çocuğun pipisindeki yapısmayı hiç uyusturmadan geriye dogru itip ayırdı. Hala tüylerim diken diken oluyor. Ordan büyük bir münakaşa yasadık. Küstahça bakmamıssın dedi bize. Söylediklerini harfiyen yapmıstık. Olası bir durumdan bahsetmemişti bile. Oğlum 2 yasına kadar osikolojik olarak her elimi temizlemek için yaklaştırdığımda ağladı. Sakın gitmeyin, tam bir ticarethane. Kafaları geleni kesmek gideni biçmek. Bir dr ilaç hazırlayıp sünnet merkezinin markasıyla satar mı. Ankara da sünnetçi arayanlar için yazdım bu yazıyı beş para etmez, rezil bir yer. Psikolojiden haberleri yok.

    YanıtlaSil
  10. Sünnet olacaksanız youtube da sünnet yapanların narkozsuz sünnet videolarını izlemeden olmayın. pişmanlık fayda vermiyor

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...