21.02.2013

ÇOCUĞUNUZUN SU ÇİÇEĞİ OLMASINDAN DAHA KÖTÜSÜ..

SELAM,
Bugün sabah  su çiçeği salgını haberlerini dinleyince bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Ata sanırım 2. sınıftayken su çiçeği olmuştu.Aşı yaptırmamıştık.Çünkü zaten Ata'nın uğraşmak zorunda olduğumuz hastalıkları ve fazlasıyla kullandığı çoğu kortizonlu ilaçları vardı.Aşı bile olsa yeni bir maddenin daha vücuduna girmesini istemedik.
Bir gün karnındaki ilk kızarıklıkla hastalığı başladı.Biz mutluyduk.Çünkü Ata astım nedeniyle sürekli ciğerine inen hastalıklar geçirdiğinden normal çocuk hastalıkları bize vız geliyordu.
Çok fazla ateşlenmeden hastalığı atlattı.Kaşıntısı için losyon kullandık,hatta çiçekleri bile çok fazla değildi.
Derken babamız bir akşam şiddetli bir şekilde ateşlendi.Boğaz ağrısı,öksürük hiç birşey yoktu.Ne olduğunu anlamaya çalışırken gördüğüm kızarıklıkla durumu anladık.Hemen doktora gittik.
Eşim küçükken su çiçeği geçirmemişti ve Ata'dan mikrobu alınca su çiçeği olmuştu.
Hastalık o kadar ağır bir şekilde geçiyordu ki.Saç diplerine kadar çiçek kızarıklıkları yayıldı.Tam olarak iyileşmesi bir haftayı buldu.
Kısaca diyeceğim;eğer çocuğunuz su çiçeği olduysa  çevrenizdekilere dikkat edin.Çocukluğunda hastalığı geçirmemiş kişiler olabilir,mutlaka uyarın.Hele ki hamilelerin yanına sakın yaklaştırmayın.
Yaşadık biliyorum..Benden söylemesi...
SEVGİYLE VE SAĞLIKLA KALIN... 

(Resim netten alıntıdır.)

1 yorum :

  1. Teşekkürler paylaşımınız için. 2 yaşında oğlum var ve son günlerde aşı takvimine yeni giren hepatit A yı vurdurmak ve mamak arasında gidip geliyorum.
    Ne yazık ki devletin kapsamına aldığı her aşıyı doğru bulmuyor ve güvenemiyorum.
    Ata'ya sağlıklı uzun bir ömür dilerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...