25.02.2013

ZERDEÇALLI PİRİNÇ PİLAVI

HERKESE MERHABA,
Yaklaşık beş-altı ay önce tanıştım Hint Safranı da denilen zerdeçalla.Adını biliyordum ama evimde bulundurduğum bir baharat değildi.
Ne zaman ki denedim ve faydaları hakkında bilgi sahibi oldum,işte o zaman nerdeyse her yemeğe eklemeye başladım.Örneğin bir de sarmısak vardır pişerken her yemeğin içine bir diş attığım.
İçerisindeki kurkumin adlı madde alzheimer,kanser ve diyabete karşı koruyucu özellik içeriyormuş.Üstelik tadı da çok yabancılık yaratacak bir tat değil.Bir de yemeklere,özellikle çorba ve makarnalarda verdiği renkle de çok iştah açıcı.
Bugün de ilk defa pilavda denedim.Sonuç harika oldu.Yemek seçme konusunda üstün yeteneğe sahip Ata bile severek yedi.
Pirinçleri kavururken ekledim zerdeçalı.İlk deneme olduğundan miktarı az tuttum.Siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Şimdilik bu kadar olsun.
SEVGİYLE VE SAĞLIKLA KALIN....

5 yorum :

  1. Ben hiç denemedim.Zerdeçal ne güzelde renk vermiş pilava.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. rengi ne guzel olmus ,en kisa sure de ben de denemeliyim.

    YanıtlaSil
  3. toz zerdeçal mı koydunuz yoksa rende mi yaptınız hatta buraya resmini de koysanız güzel olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toz zerdeçal kullanmıştım, fotoğraf çekmemişim.Bir dahaki yapışımda ekleyebilirim:)

      Sil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...