14.03.2013

MISIRLI TAVUK ÇORBASI

SELAMLAR...
Akşam akşam şöyle mis gibi bir tavuk çorbası canım çekince yapmamak olmazdı.
Tarif çok basit.Düdüklü tencerenin içerisine iki tane kalçalı butu,bir iki diş sarmısağı,bir soğan,bir patates ve bir havucu koyuyorum.Üzerine biraz zeytinyağı ve tuz gezdirip suyunu ekleyerek 20 dk. pişiriyorum.
Başka bir tencereye biraz zeytinyağı koyup ocağı kısık ateşte açıyorum.Sonra 2 yemek kaşığı kadar un ekleyip hızlı hızlı karıştırıyorum.Un kahverengileşmeden düdüklüdeki tavuk suyunu süzerek ekliyorum.
Daha sonra kafama göre parça parça yaptığım tavuk etlerini ve mısır tanelerini tencereye ekliyorum.

Tavuk etleri zaten pişmiş olduğundan un kokusu gidene kadar kaynatıyorum.
 En son siz kendinize göre tuz,zerdeçal ve kırmızı biberle tatlandırabilirsiniz.
Biraz limon suyu ve sirke ile de işkembe çorbası tadında bir çorbanız olabilir...
Hem lezzetli, hem şifalı,hem bol vitaminli...Denemeyen varsa şiddetle öneririm:)
*****
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN...

1 yorum :

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...