1.04.2013

KIYMALI KAPALI PİDE

Selamlar...
Hem yeni haftanın hem de yeni bir ayın ilk günü,ne güzel...
Hafta sonu abimlere gittik.Abim arada mutfağa girip harikalar yaratır.Cumartesi gün de kıymalı pide içi hazırladı.

 Soğanlar ustalıkla ve gözyaşları arasında doğrandı....
Doğranan soğanlara bolca baharat,maydonoz,tuz 
ve  
yengemin yazın konserve yaptığı domatesler eklendi.
Önceden abimin tereyağı ve yine baharat ekleyerek kavurduğu 1 kg kıyma soğan karışımı ile
buluştu.Ardından  pişirilmek üzere pideciye götürüldü.
Biz severiz kıymalıyı.Özellikle Çankırı'da,benim memleketimde yani pidesi daha farklı ve lezzetli yapılır
Çankırı'da çoluk çocuk,torun torba biraraya geldiğinde ve bayram sabahlarında daha çok yaptırılır.
Tabii anneannem de buraya taşındığından beri ancak akraba ziyaretlerinde ya da rahmetli dedemin kabrini ziyarete gittiğimizde yaptırıp yiyoruz.
Ankara'da ise en azından birebir aynı lezzette olmasa da 
o günlere hasret gideriyoruz.
SEVGİYLE VE SEVDİKLERİNİZLE KALIN...

4 yorum :

  1. Afiyetler olsun bende yaparım içini hazırlayıp pidecide pişirtiyorum nefis olur:)

    YanıtlaSil
  2. heyoooo severim yaaaa yedim bikaç yerde.
    vay beeee ama şaane gözüküyor yani ordakinin aynısı gibi duruyoo.
    :)

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş ya ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...