Selamlar...
Hem yeni haftanın hem de yeni bir ayın ilk günü,ne güzel...
Hafta sonu abimlere gittik.Abim arada mutfağa girip harikalar yaratır.Cumartesi gün de kıymalı pide içi hazırladı.
Hafta sonu abimlere gittik.Abim arada mutfağa girip harikalar yaratır.Cumartesi gün de kıymalı pide içi hazırladı.
Soğanlar ustalıkla ve gözyaşları arasında doğrandı....
Doğranan soğanlara bolca baharat,maydonoz,tuz
ve
yengemin yazın konserve yaptığı domatesler eklendi.
Önceden abimin tereyağı ve yine baharat ekleyerek kavurduğu 1 kg kıyma soğan karışımı ile
buluştu.Ardından pişirilmek üzere pideciye götürüldü.
Biz severiz kıymalıyı.Özellikle Çankırı'da,benim memleketimde yani pidesi daha farklı ve lezzetli yapılır
Çankırı'da çoluk çocuk,torun torba biraraya geldiğinde ve bayram sabahlarında daha çok yaptırılır.
Tabii anneannem de buraya taşındığından beri ancak akraba ziyaretlerinde ya da rahmetli dedemin kabrini ziyarete gittiğimizde yaptırıp yiyoruz.
Ankara'da ise en azından birebir aynı lezzette olmasa da
o günlere hasret gideriyoruz.
SEVGİYLE VE SEVDİKLERİNİZLE KALIN...
Afiyetler olsun bende yaparım içini hazırlayıp pidecide pişirtiyorum nefis olur:)
YanıtlaSilheyoooo severim yaaaa yedim bikaç yerde.
YanıtlaSilvay beeee ama şaane gözüküyor yani ordakinin aynısı gibi duruyoo.
:)
elinize saglık :)
YanıtlaSilnefis olmuş ya ellerinize sağlık
YanıtlaSil