MERHABA...
İşte kayınvalide mutfağının son tarifi de geliyor.
Kayınvalidem Çanakkale'li.
Kayınvalidem Çanakkale'li.
Peynirli patlıcanı ben ilk kez O yaptığında yemiştim.
Patlıcan aramın çok iyi olduğu bir sebze değildir ama
Patlıcan aramın çok iyi olduğu bir sebze değildir ama
bunun lezzeti çok güzel oluyor.
Orta büyüklükteki dört patlıcan için üç yumurta ve 250 gr. yağsız,sert peynir.Yağsız olmasının nedeni kızartırken eriyip dağılmaması için.
Peyniri çatalla iyice ezdikten sonra yumurtaları da kırıp biraz daha ezin.
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına kesin.Her bir patlıcan diliminin üzerine
yumurtalı peynir karışımını sürün.
Tavaya kızartma yağını koyun.Yağ kızdıktan sonra dikkatlice önce peynirli tarafını kızartın.Böylece peynirler
patlıcana yapışıyor ve diğer tarafını kızartırken dağılmamış oluyor.
Sonra da havlu kağıt üzerinde yağını süzdürüp servis yapın.
Güzel bir akşam yemeğinde köfte ve patates yanında tükettik.
Denerseniz şimdiden afiyet olsun..
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN..
yazlık bir tarif olmuş, teşekkürler :)
YanıtlaSilheey not aldım.
YanıtlaSilpatlıcan çook severim sık yerim.
peynir hastasıyım.
özellikle hep değişik peynirleri bulmayı severim.
yani bunu denerim.
:)
kızartma iyi.
diyet.
:)
içinde patlıcan kolayca pişiyr mu?
YanıtlaSilyumurta hemen kızarır çünkü.kesin deneyeceğğm..
yoo problem olmuyor kızarırken..yine de ince dilimleyerek deneyebilirsin..
SilBenimde pek aram yoktur ama bunun lezzetini merak ettim..
YanıtlaSilNefiss görünüyo canım:)
Ben hep patlıcan kızarttığımda peynirle yerim..Çk güzel olurdu...Eminim böylesi muhteşem olmuştur. Oldum olası patlıcanla peyniri bir arada yemeyi ve tadını çok sevmişimdir..
YanıtlaSil