Havalar soğumaya başlayıp ta eve kapanınca abur cubur yeme potansiyeli de artıyor.
Yaza girişte ise üzerime olmayan kıyafetlerle hüzünle vedalaşırken
durum acıklı bir hal alıyor.
O yüzden de arada bir öğünleri salatayla geçirmek gibi
kararlı (!) adımlar atıyorum.
Küçük bir kase süzme yoğurdu(normal yoğurt ta olabilir) salatayı yapacağımız
kasenin içerisine koymakla işe başlayalım.
İçerisine bir diş ezilmiş sarmısak, biraz tuz, dövülmüş ceviz ve
bir-iki yemek kaşığı mayonezi de ekleyip karıştıralım.
Bir adet kerevizi soyup hızlıca yoğurdun içerisine rendeleyelim.
Bu şekilde kararmadan önce yoğurtla kerevizi buluşturmuş oluruz.
Sonra daha önceden haşlayıp süzdüğümüz küçük bir kase makarnayı da
ekleyelim.
Ben MakarnaLütfen 'in sebzeli makarnalarını kullandım.
Salatadaki malzemelerin miktarı sizin zevkinize göre
değişiklik gösterebilir.
İşte salatamız hazır...
Afiyetle yedikten sonra
en azından bir öğünü salatayla geçirmiş olmanın vicdani rahatlığıyla
gününüze devam edin.
**
SEVGİYLE VE FİT KALIN...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilellerine sağlık, yine başladık değil mi kereviz karnabahar mevsimine :))
YanıtlaSilElinize sağlık, makarnalı olması güzel fikir:)
YanıtlaSilBen daha kereviz sezonunu açamadım ama çok severim. bu tarif de güzelmiş:)
YanıtlaSilSüper fikir. 2 kilo versem kendimi çok iyi hisedeceğim ama başaramıyorum
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Ben bunu kereviz ve cevizle yapıyorum. Bazan da bir havuc rendeliyorum. Çok sevdiğim bir meze. Gerçi bana gore içinde ceviz olan her şey güzeldir. :) Sevgiler..
YanıtlaSil