SELAM...
Önceleri bu böreği çok yapardım.
Ata patatesi kızartması dışında yemediği
için ben de patatesli böreklere istemeden de olsa veda ettim.
Geçen hafta biraz kilo vermenin mutluluğu ile
kendimi ödüllendirmeye karar verdim.
Ve işe koyuldum...
Burdan buyurun....
Malzemelerimiz ;
*3 yufka
*4 adet haşlanmış patates
*tuz ve baharat
Harcına gelince;
*3 yumurta(ikisinin sarısı ayrılacak)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*4-5 yemek kaşığı yoğurt
*İsteğe göre yarım kase lor peyniri
**
**
Önce patatesimizi ezerek içerisine baharatlarımızı ekliyoruz.
İsterseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Daha sonra harç için hazırladığımız tüm malzemeleri bir kapta
karıştırıyoruz.
Yufkamızın ilk katını serip harçtan her tarafına bolca sürüyoruz.
İkinci kat yufkayı üzerine koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Üçüncü katı da üzerine serip bıkmadan usanmadan aynı işlemi
yeniden yapıyoruz.
Harç yufkaya ne kadar bol sürülürse sonuç o kadar başarılı oluyor.
Son kata da harcı sürdükten sonra patatesli içimizi
yufkanın her tarafına yayıyoruz.
En son işlem ise yufkamızı rulo şeklinde sarmak.
Patatesi yufkaya eşit olarak dağıttığımızdan emin olunca
sıkı bir rulo yapıyoruz.
Bundan sonra böreğinizi birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz.
(Buzluğa koyma şansınız da var.Ondan da bahsedeceğim.)
Sonra 1 cm genişliğinde dilimler halinde kesip,
yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Üzerine ayırdığınız yumurtayı bolca sürün.
**
**
Ben ruloyu iki parçaya ayırdıktan sonra
strech filmle sarıp buzluğa kaldırdım.
Birkaç gün sonra bir parçasını buzluktan çıkardım.
Oda ısısında bir süre sonra kesilebilecek duruma geliyor.
Sonra 180 derecede yaklaşık 40 dk. pişirdim.
Tabii siz yine de kendi fırınınıza göre düşünün.
Fırından çıkmasına yakın üzerine rende kaşar da eklenebilirdi.
İkinci parçayı o şekilde deneyeceğim.
Ayrıca rulonun bir parçası bir tam bir tepsiyi doldurdu.
Sonuç gayet başarılı ve güzel oldu.
Kendim yaptım diye söylemiyorum,bu böreği kim yapsa
ben afiyetle yerim :)
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN...
eline sağlık deryacım harika görünüyor patatesi severim her öğün farklı lezzetlerle sofralarda yer bulur.Bu börekte harika sabah öğlen akşam çay saati hepsine yakışır
YanıtlaSilufff bu ne.
YanıtlaSilnot aldım.
pazar günü böreği buuu.
:)
Elinize sağlık:) patetesli börekleri gerçekten çok severim fakat tarifi görmeseydim yapmak aklıma gelmezdi:) #Deeptone unda dediği gibi pazarları için süper.
YanıtlaSilNefis görünüyoor
YanıtlaSilHem börek hemde patatesli hımmm :)) Bayılırım :)
YanıtlaSilBakınca bile insanın canı çekiyor. :) Eline sağlık.
YanıtlaSilBu böreği halam 3 renkli yapmıştı. Havuçlu, ıspanaklı ve patatesli idi yanılmıyorsam. Her kata birisini serip rulo yapmıştı. Çok güzel görünüyordu, aklında bulunsun.. :)