24.10.2013

ELMALI KEK

Merhaba....
Bugün eve mis gibi tarçın ve elma kokusu doldurma niyetiyle girdim mutfağa.
Her zamanki kek tarifimi kullandım.
**
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 paket kab. tozu ve vanilya
*3 su bardağı un
*Bir avuç kadar ufak parçalı ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3 elma
**
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla sıvı yağ  ve sütü ekleyip
çırpmaya devam ediyoruz.
Malzemeler oda sıcaklığında olursa daha iyi sonuç alırsınız.
Sonra bir elmayı rendeleyip karışıma ekliyoruz.
Una  kab.tozu ve vanilyayı karıştırıp sıvı karışımımıza ekleyip
çırpıyoruz,çırpıyoruz,çırpıyoruz.....
Bitti mi?Hayır,cevizle tarçını da ekleyelim.
Son bir çırpma eylemi daha...
**
 Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp kek hamurunu içine dökelim.
Fırını 175 dereceye ayarladıktan sonra elmalarımızı soymaya başlayalım.
Hızlıca soyup dilimledikten sonra kararmadan kekin üzerine
istediğimiz gibi yerleştirelim.
İster yatay,ister dikey ama hamura çok batırmayalım.
Hatta hamura değen kısmını biraz unlarsanız pişerken içe gömülmemiş olur.
Kekiniz yaklaşık 50 dakikada pişerken siz mutfağı kaplayan
mis gibi tarçın kokusunun tadını çıkarın.
Sonra çocuğunuz okuldan gelip
" bizde kokuyor değil mi anne? " diye sorunca
bir de bu mutluluğun tadını çıkarın.
**
SEVGİYLE,AFİYETLE VE SEVDİKLERİNİZLE KALIN...

**
Bu arada  "en çalışkan blog " kategorisinde kimselere oy kullanmamışsanız bloğuma
ücretsiz şekilde bir oy verebilirsiniz.
                                http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/14729.htm


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...