14.10.2013

USTASINDAN İÇLİ KÖFTE TARİFİ

İÇLİ KÖFTE
SELAM...
Geçtiğimiz hafta Güllüoğlu Ümitköy Şubesi'ne davetliydik.
Daha önce de Ankaralı Bloggerlar olarak  buraya kahvaltı için davet edilmiştik.
**
Bu kez içli köfte workshopu için oradaydık.İnanılmaz keyifli bir gün oldu.
Sayın Fatih Güllü ve Canan Hanım'ın sıcak konukseverliği ile geçirdiğimiz 
bu güzel günü ayrıca yazacağım.
Şimdi fotoğrafı görüp te '' içli köfteleri nasıl yaptınız,yok mu bunun bir tarifi? " diyenler için
işte Güllüoğlu'nun ustasından alınmış 10 kişilik tarif...
**
Hamur:

  • Sıcak suyla haşlanıp 20 dk bekletilmiş 200 gr ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 15 gr tuz
  • 10 gr acısız kırmızı toz biber
  • 40 gr haşlanmış patates
  • 50 gr çiğ köftelik kuzu (ya da dana) yağsız kıyma

    Tüm malzemeler karıştırılarak hamur iyice kıvam alana kadar yoğurulur.
    **

    İç Harcı:
  • 300 gr normal yağlı kuzu kıyma
  • 150 gr kuru soğan
  • 40 gr küçük tane halinde ceviz içi
  • 10 gr tuz, 10 gr kimyon, 5 gr karabiber, 5 gr acısız kırmızı toz biber

         Önce kıymamız kendi yağıyla kavrulur.Sonra  küçük doğranmış soğanımız eklenip kavrulmaya devam edilir.Toplam 45 dakika kadar kavrulur.Suda bekletilen cevizler ve baharatlar ilave edilir.
     Buraya kadar zor olan birşey yok.İşin en ustalık isteyen kısmına gelince onu size Durdu Usta anlatsın.

     
    **
    Hamur izlediğiniz gibi oyulduktan sonra içerisine kıymalı harç konarak kapatılır ve şekil 
    verilir.Son aşama ise kızgın yağda kızartmak.
    Benim ilk içli köfte yapma deneyimim oldu.Başarı yüzdem hakkında konuşmak istemem 
    ama işin püf noktasına dair bazı ipuçları aldım.
    İçli köftenin hamurunu şekillendirirken parmaklarımızı ve elimizi ıslatmamız gerektiğini,
    bunu da yazın soğuk kışın ılık suyla yapmamızın işi kolaylaştıracağını aklıma yazdım.
    Yazdım da bir bakın bakalım bu hıza yetişmek kolay mı ???
    **

     **
    Bugüne dair anlatılmayan çok şey var.Dediğim gibi ayrı bir postta ayrıntsıyla anlatacağım.
    Hem blogger arkadaşlarımla keyifli birgün geçirdim,hem de daha önce cesaret edemeyip
    denemediğim içli köfteyi yaptım.
    Şimdilik yapımı  zor gelse de umut her zaman vardır değil mi:))
    **
    SEVGİYLE KALIN...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...