Selam...
Pazar akşamı LA FOULE ANKARA 'nın davetlisi olarak
aralarında Mide Mühendisi ve Mutfakta Feyza Var gibi blogger arkadaşlarımın
olduğu 6 kişilik grup biraraya geldik.
Odtü Gastronomi Topluluğu o gece keyifli bir yemek yiyecek,
içlerinden üç arkadaş ta mutfakta yeteneklerini sergileyeceklerdi.
**
**
Genç arkadaşlarımız yemek yapmak için hazırlanırken
bizler de La Foule'nin hoş ikramlarından atıştırdık.
Şefin trüf mantarlı,tarhun soslu,incirli-nar soslu bifteklerinin
tadına baktık.
Ben en çok trüf mantarlı olanı beğendim.
**
**
Hazırlıklar tamamlanınca mutfağa geçtik.
Bir yandan fotoğraf çekmenin bir yandan yapılan yemeği izleme telaşındaydık.
Bizim küçük kalabalığımızın arasında
gençlerin yemek yapma konusundaki profesyonelliklerini takdir ettim.
Örneğin ben bir başkası bakarken yemek yapmayı sevmem.
Düşünün ki onlar bu telaşın içerisinde gayet başarılı bir iş çıkardılar.
**
**
Hazırlanan yemekler sebzeli tavuk,kremalı ıspanaklı tavuk ve
karamelize soğanlı mantar soslu biftekti.
Üçüne de çok özen gösterilmişti.
Sunumları güzeldi.
Tabii ki en lezzetlisini seçmek zorunda olduğumuzdan oyumuzu
B.Batuhan Akyol'un yaptığı
mantar soslu biftekten yana kullandık.
Çünkü et tam kıvamında pişirilmişti.
Eti bu şekilde pişirebilmek övgüyü hakediyordu.
Üstelik üzerindeki mantar sos ve kremalize soğanlar da
ete çok yakışmıştı.
Sonuç olarak bu gençler yemek yapma keyfini
başarıya dönüştürmüşlerdi bence.
Üçüne de emekleri için teşekkür ediyorum.
Gecenin ev sahibi La Folue'ye ise ayrıca teşekkürler.
Böyle bir organizasyonla yemekle ilgili grupları biraraya getirmeleri
çok güzel oldu.
Mekan çok şık ve enerji doluydu.
Yolunuz düşer de uğrarsanız bu sıcaklığı
siz de hissedeceksiniz.
SEVGİYLE VE NEŞEYLE KALIN.
Her şey çok keyifli görünüyor.. :) Mutfağı seven (ve dolayısıyla stresini mutfakta atan) insanların şanslı olduğunu düşünüyorum.. Sevgiler..
YanıtlaSil