Yemek yapmaya başladığım yıllardan itibaren
pişirmeyi en çok sevdiğim çorbadır Yoğurt Çorbası.
Tadına bakanlardan da her zaman olumlu not almıştır.
Sanırım sevgiyle yapılan yemeğin gücü bu olsa gerek.
4 kişilik bir yoğurt çorbası için
yarım çay bardağı
yarım çay bardağı
pirinci üzerini bir-iki parmak geçecek kadar su ile haşlayın.
Bu arada 500 gr yoğurdu içine 1 adet yumurta kırarak iyice karıştırın.
Sonra 2 yemek kaşığı unu yoğurda ekleyin ve çatal yardımı ile
iyice pürüzsüz hale getirin.
Pirinçleri haşladığımız sudan bir miktar yoğurda ekleyip karıştırın.
Böylece kesilme riski ortadan kalkar.
Bir yandan yoğurdu tencereye aktarırken
bir yandan da karıştırın.
Koyuluğuna göre su ekleyin.
Başta suyu az ekleyin ki çorba çok sulu olmasın.
Koyu olursa çaresi var çünkü.
Kaynamasını beklerken arada karıştırın,pirinçler tencerenin dibine yapışmasın.
Yaklaşık 5-6 dakika kadar kaynayınca tuz ekleyin.
Tuzla biri-iki taşım daha kaynayınca ocağı kapatın.
Ayrı bir tavada zeytinyağında kırmızı biber ve naneyi kızdırın.
Ben biraz da salça ekliyorum,daha lezzetli oluyor.
Yağı çorbanızın üzerinde gezdirin.
Mis gibi çorbanız hazır.
Afiyetler olsun.
SEVGİYLE KALIN..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bayılırız ailece bu çorbaya.
Sevgiyle kal.
BAYILIRIM,TADIYLA YAPILMIŞ YOĞURT ÇORBASINA..ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM,NEFİS GÖÜNÜYOR..
YanıtlaSil