Selam...
Hafta sonu hava soğuyup ta eve kapanınca hamaratlığım tuttu.
Ne zamandır yapmadığım ayva tatlısını yaptım.
Ayvaları renklendirmek içinse hibisküs olarak bilinen nar çiçeğini kullandım.
İşte benim tarifimle ayva tatlısı...
Ne zamandır yapmadığım ayva tatlısını yaptım.
Ayvaları renklendirmek içinse hibisküs olarak bilinen nar çiçeğini kullandım.
İşte benim tarifimle ayva tatlısı...
- 1 kg ayva
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- Çubuk tarçın, iki üç tane karanfil
- Yarım limon
- Bir tutam hibisküs
- Kaymak
Yapım aşamasına gelince.....
Ayvalar yıkanıp soyulduktan sonra ikiye kesilir.Çekirdekli kısım oyularak çıkartılır.
Genişçe bir tencere içine oyuk kısımlar aşağı gelecek şekilde yerleştirilir.
Üzerine 1, 5 bardak su eklenir.
Biraz yumuşayana kadar kaynatılır.
Sonra ayvalar ters çevrilip pişirilmeye devam edilir.
Bu arada ayrı bir kapta 1 çay bardağı su içinde
hibisküs, tarçın ve karanfil rengi çıkana kadar kaynatılır.
Ayvaların üzerine süzülüp gezdirilerek dökülür.
En son şeker ve limon suyu eklenir.Ara sıra kaşıkla sosundan ayvaların üzerine
dökülerek şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edilir.
Ayva tatlısı ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzerinde kaymakla servis yapılır.
SEVGİYLE VE TATLI KALIN....
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
En bayılarak yediğim tatlılardan....Üstüne kaymak öldürücü darbesi oluyor.
YanıtlaSilrengı cok guzel olmus elıne sağlık
YanıtlaSilmmm harika görünüyor elnize sağlıkk=)
YanıtlaSilheyoooo hiç bilmiyom bunu. not aldım denerim.
YanıtlaSil:)
Merhabalar,
YanıtlaSilBende geldim bende :)) Bu güzel blog hiç takip edilmez mi, hemen izlemeye aldım :)))) Bana da beklerim canım. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
İzmir'den kucak dolusu sevgiler gönderiyorum :)))