Yazdan kalma ganimetler buzluktan çıkarılır, kış aylarında vitamin deposu olarak değerlendirilir.
Erik şurubu için tarif göz kararı aslında...
- 1 kilo kırmızı erik
- 9-10 adet kuru kayısı
- Kuru üzüm
- Bir tutam hibisküs (nar çiçeği olarak ta satılıyor)
- 1 adet elma kabuklarıyla dilimlenerek
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 su bardağı toz şeker (Şeker miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 2- 2, 5 litre su
- Bir kaç damla limon suyu ve bir parça limon kabuğu
Tüm malzemeler bir tencere içine konur.
Şurubu ister süzerek bardaklarda servis yaparsınız, isterseniz de
posasıyla komposto şeklinde tüketebilirsiniz.
posasıyla komposto şeklinde tüketebilirsiniz.
Malzemelere damak tadınıza göre farklı eklemeler yapabilirsiniz.
Şekeri de söylediğim gibi kendinize göre ayarlayın.Ben şekerden kaçınıyorum.
Ama Ata içsin diye şekersiz de yapamadığımdan
yine de biraz koyuyorum.
Kompostolar, şerbetler bizim kültürümüzde olan içecekler.
Hele çocukluğumuzda kış aylarında her öğünde yer alırdı.
Ne zaman ki şu asitli ve şekerli içecekler etrafımızı sardı,
biz de işin tembelliğine kaçmaya başladık.
O nedenle hiç değilse arada bir doğal olanını içelim :)
SEVGİYLE VE SAĞLIKLA KALIN.
Nefis olmus gercekten. Elinize emeginize saglik. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilGerçek mevyelerden gerçek meyve suyu budur...
YanıtlaSilHem tarif hem de fikir verdiğiniz için teşekkürler...