22.12.2013

ERİK ŞURUBU

SELAM,
Yazdan kalma ganimetler buzluktan çıkarılır, kış aylarında vitamin deposu olarak değerlendirilir. 
Erik şurubu için tarif göz kararı aslında...
  •  1 kilo kırmızı erik
  • 9-10 adet kuru kayısı
  • Kuru üzüm
  • Bir tutam hibisküs (nar çiçeği olarak ta satılıyor)
  • 1 adet elma kabuklarıyla dilimlenerek
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker (Şeker miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 2- 2, 5 litre su
  • Bir kaç damla limon suyu ve bir parça limon kabuğu

Tüm malzemeler bir tencere içine konur.
Üzerine su eklenerek erikler yumuşayana kadar kaynatılır.


Şurubu ister süzerek bardaklarda servis yaparsınız, isterseniz de
posasıyla komposto şeklinde tüketebilirsiniz.

 Malzemelere damak tadınıza göre farklı eklemeler yapabilirsiniz.
Şekeri de söylediğim gibi kendinize göre ayarlayın.Ben şekerden kaçınıyorum.
Ama Ata içsin diye şekersiz de yapamadığımdan 
yine de biraz koyuyorum.

Kompostolar, şerbetler bizim kültürümüzde olan içecekler.
Hele çocukluğumuzda kış aylarında her öğünde yer alırdı.
Ne zaman ki şu asitli ve şekerli içecekler etrafımızı sardı,
biz de işin tembelliğine kaçmaya başladık.

O nedenle hiç değilse arada bir doğal olanını içelim :)

SEVGİYLE VE SAĞLIKLA KALIN.

2 yorum :

  1. Nefis olmus gercekten. Elinize emeginize saglik. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlayınSil
  2. Gerçek mevyelerden gerçek meyve suyu budur...

    Hem tarif hem de fikir verdiğiniz için teşekkürler...

    YanıtlayınSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...