27.01.2014

ARDA TÜRKMEN İLE TEFAL ETKİNLİĞİ VE PATLICANLI PİLAV


SELAMLAR....
 Tefal'in  #mutfağınızdaşefsizsiniz etkinliği için 
Arda'nın Ankara'ya geleceğini duyunca gitmemek olmazdı tabii.
Annemle beraber Gordion AVM'deki  Tefal mağazasına doğru yola çıktık.
Sadece biz değil "duyan gelmiş."
Arda Tefal'in kendi adıyla çıkardığı tencere serisinde bizlere
 "patlıcanlı pilav" yaptı.
Sonrasında da afiyetle yedik.
Sohbet güzeldi.
Özellikle Arda'yla kızını evlendirmeye çalışan teyzenin gayretleri görmeye değerdi.
Telefonla kızını arayıp arada bir elektrik bile yaratmaya çalıştı.
Bu gayretin özü ise sen pişirirsin , biz yeriz noktasındaydı tabii ki :)
Biz ana -kız ; zamanında Emel Başoğlu'nun Tefal ürünleri ile 
parçalayıp,kızartıp,pişirdiği tarifleri izleyip 
çeyizi bunlarla doldurduğumuzdan bu kaliteye uzak değiliz.
Tanıtılan tencereleri de kapağıyla birlikte fırına da girebildiğinden  ayrıca çok beğendik.
Patlıcanlı pilava gelince ARDA TÜRKMEN tarifiyle...
Malzemeler ;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 – 3 adet kemer patlıcanı
  • 2 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • ½ çay bardağı zeytinyağ
  •  2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tarçın

 Patlıcanları kızartmak için;
  • 1 çay bardağı zeytinyağ


Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra uzunlamasına dörde bölün.
Küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Daha sonra fazla suyunu havlu kağıtla alarak üzerine birer tatlı kaşığı tuz ve toz şeker ekleyip
zeytinyağında altın sarısı olana kadar kızartın.
Havlu kağıdın üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürün.
Bu arada ufak doğradığınız soğanları zeytinyağında kısık ateşte kavurun.
Ateşi kısık olsun ki soğanın aroması kaybolmasın diye not düştü Arda.
Küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
En son pirinci ekleyin,biraz da bu şekilde kavurun.
Baharatları,tuzunu ve kaynar suyu ekleyin.
Patlıcanları da pilavın üzerine yerleştirin.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin.
**
Özellikle baharatların verdiği tat ile harika bir pilav olmuştu.
En kısa zamanda deneyeceğim,size de öneririm.
Tarifin orjinal hali için Arda'nın Mutfağı sayfasına bakabilirsiniz.

Güzel bir günün sonunda facebook'a yüklediğim foto üzerine
abimin " Bana niye haber vermedin?
Benim size yaptığım güveç de Arda'nın tarifiydi.
Ben de izliyorum ya O'nu ..." 
telefonu...Çekilen vicdan azabı :)
 Güne dair son not; Ankaralı yemek bloggerları için de Arda ile 
bir Tefal Workshop talebi ilettiğim de doğrudur.

SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN ....



2 yorum :

  1. Keyifli bir etkinlik olmus.. :)) patlicani pilava cok yakistiririm guzel bir tarif..kesinlikle denenmeli.. sevgilerimle..:-)

    YanıtlaSil
  2. Ooo... patlıcan pilavı gerçekten çok lezzetli olur, hemen denemek istiyorum...

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...