Büyük şehirlerde sitede oturmanın kötü taraflarından biri de fırınlara uzak olmak.
En yakın fırın arabayla gidilecek mesafede.Bu nedenle ancak hafta sonu taze ve güzel ekmek alabiliyoruz.
Marketten ya da büfeden alınan ekmekler ise ertesi gün yenmeyecek durumda oluyor.
O nedenle uzun süre tost ekmeğine talim ettik.
Onun da içindeki katkı maddelerini düşünürsek o da iyi bir seçim değil aslında.
Bu nedenle Sinbo 4705 ekmek yapma makinesi ile ekmek yapma çalışmalarına yeniden başladım.
Zeytinli Ekmek ;
- 1 + 1/8 kap ölçek su (1kap yaklaşık 220 ml)
- 2 küçük kaşık (tsp) tuz (1 tsp = 1 tatlı kaşığı)
- 2 büyük kaşık (tbsp) şeker (1tbsp = 1yemek kaşığı)
- 2 büyük kaşık zeytinyağı
- 1/8 kap ölçek doğranmış siyah zeytin
- 1/8 kap ölçek doğranmış yeşil zeytin
- 3 kap ölçek un
- 2 küçük kaşık maya
Ekmek teknesine ilk olarak
sıvı malzemeleri koyuyoruz.
1 kap unu ekliyoruz.
Üzerine şeker ve tuzu koyduktan sonra kalan unu da döküyoruz.
Unun tepe kısmında küçük bir oyuk oluşturup mayayı da buraya ekliyoruz.
Zeytinleri (ben siyah zeytin kullandım ) makina ikinci yoğurmaya başlamadan
önce sinyal verdiğinde ekleyeceğiz.
Tekneyi makinaya yerleştirip normal ekmek programında 700 gr seçeneğinde pişiriyoruz.
Ekmek makinesinde güzel bir ekmeğin ilk şartı malzemelerin tam ölçüde konulması.
İçinden çıkan kap ve kaşıklar kullanılırsa problem olmuyor.
Örneğin unu kaba koyduktan sonra bir bıçakla üzerindeki fazlalılığı sıyırıp
tam ölçüye getirmek gerekiyor.
Evde yapılan bu ekmekler çok lezzetli oluyor,
O nedenle de normalden fazla yemek gibi bir dezavantajı var :)
SEVGİYLE VE DOĞAL KALIN.....
Merhabalar
YanıtlaSilBöyle görüp özeniyorum.Ekmek makinası alasım geliyor.Sinboyu bir çok kişi kullanıyor.İyi sanırım.Ellerine sağlık.
sevgiler
Ben de çok araştırmıştım.Daha doğrusu kendimi ikna edebilmek için.Öneririm.
SilEllerine sağlık, dokusu çok güzel görünüyor. Afiyet olsun :)
YanıtlaSilNefis bir ekmek olmus. Harika gozukuyor. Firindan gelen mis gibi ekmek kokusuna kim hayir diyebilir ki :) . Eline emegine saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSileline sağlık çok güzel görünüyor. =)
YanıtlaSilAhh o fırına yakın olmama mevzusu benim nasıl canımı sıkıyor. Sadece ekmek de değil ki, misal ekmek hamuru alıp kızartılır, pizza yapılır.
YanıtlaSilEşim benden daha hevesli olduğu için bir gaza gelip ekmek makinesi aldı; ama bir türlü düzgün kullanmayı beceremedik. Arçelik bizimkisi, kendi ölçü bardağıyla ölçüyoruz, küçük ekmek yapsak bir garip oluyor, büyük yapsak taşıp kapağına yapışıyor, temizlemesi çok zor oluyor. Bu aralar tost ekmeklerindeki katkı maddelerinden dolayı klasik ekmekle takılıyoruz; ama şu güzel ekmeği görünce ekmek makinesine bir kez daha şans versem iyi olacak sanırım:)
Şimdilik bir sorun yaşamadım.Umarım böyle de devam eder çünkü çık güzel oluyor.Bence sen de bir şans daha ver:)
Silohhh mis gibi ter temiz
YanıtlaSilçok iyi yapmışsınız.fırın yakın da olsa uzakta olsa bence imkan varsa evde pişirmek en güzeli en sağlıklısı
Hıııım. Nefis koktu. Afiyetler olsun size. Bize de ancak koklamak :(
YanıtlaSilnefis valla ellerinize sağlık
YanıtlaSilbende beklerim sevgilerimle
oh miss... ellerine sağlık canım... sevgiler...
YanıtlaSilBenim ekmek yazısından sonra iyi geldi bu tarif, eline sağlık Deryacım:)) Zeytin ekmeğe çok yakışıyor gerçekten.
YanıtlaSilMutfakta koyacak yer olsa hemen alırım. :) Kendi ekmeğini yapmak gibisi var mı? Ekmek sorununu kendimce şöyle çözdüm; fırıncıya gittiğimde bol bol çeşit çeşit ekmekleri alıp (beyaz ekmek hariç) dondurucuya atıyorum.Yiyeceğimiz kadar çıkartıyorum. acil gerekirse mikrodalgada çözdürüyorum. Elbette, mümkün olsa kendi yaptıklarımı stoklarım :) eline sağlık..
YanıtlaSilZeytinyağlı, zeytinli ve kekikli ekmek muazzam olur.
YanıtlaSilTek geçerim! :)
Merhaba, daha önce birkaç tarifi denedim ama istediğim gibi olmamıştı. Tarifinizi denedim, çok memnun kaldım. Ekmek yumuşak ve çok yoğun değil, çok güzeldi. Teşekkürler
YanıtlaSilharika görünüyor canım başarılar
YanıtlaSil