Ata "anne bir de fındıklı ekmek yapsana " deyince yapmamak olmazdı.
Üstelik okuldan gelirken fındığını da almış gelmiş :)
Kahvaltı dışında ekmek yeme alışkanlığı olmayan oğlum
en azından evde yapılmış ekmeklerin tadına bakıyor.
Gelelim tam buğday unlu , fındıklı ekmeğimizin tarifine...900 gr. için
- 1 + 1/2 kap ölçek su
- 2 küçük kaşık ölçek tuz
- 2 büyük kaşık ölçek şeker
- 2 büyük kaşık ölçek zeytinyağı
- 1 kap ölçek tam buğday unu
- 2 kap ölçek un
- 1 küçük kaşık ölçek instant maya
- 1/8 kap ölçek kırık fındık
Ölçülerin açıklamaları için önceki zeytinli ekmek yazıma bakabilirsiniz.
Oda sıcaklığındaki sıvı malzemeleri ekmek teknemize koyup, 1 ölçek unu üzerine döktükten sonra tuz ve şekeri ekliyoruz.
Kalan unu da ekledikten sonra unun tepesine mayayı koyuyoruz.
Maya un dışındaki malzemelere değmemeli.
Makinemizi fransız ekmek programında çalıştırıp, ilk sinyalden sonra
fındıkları da ekliyoruz.
Sonra iş beklemeye kalıyor.
Yoğurma, mayalanma ve pişirme derken süre üç saati geçiyor.
Ama inanın beklediğinize değer...
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN. ...
Nefis bir ekmek olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilekmek harika gözüküyor elinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor.. Sadece ekmek niyetine değil, çörek niyetine bile yenir.. eline sağlık..
YanıtlaSil