SELAM,
Baştan yazayım benim yemekten büyük keyif aldığım bu çöreği annem yaptı.
Ben de aşama aşama görüntüledim.
Aslında bu tarifin asıl ustası anneannemdir.
Daha önce yazma çöreğini O'nun ellerinden de paylaşmıştım.
Suyu una yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
15 dakika kadar dinlendirip 13 bezeye ayırın.
İlk bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Bizimki orta boy fırın tepsisiydi.
Açtığınız her katı ayçiçek yağı ile yağlayın.
Yağladığınız hamurun üzerine ceviz içinden serpiştirin.
Buradaki püf noktası ceviz iki katta bir konulacak.
En üstteki hamuru da yağladıktan sonra
hamuru dört tarafından gözleme katlar gibi katlayın.
Dört tarafını da katladığınız hamurun üzerini yağlayın.
Elinizle bastırarak incelterek tepsi büyüklüğünde açın.
Üzerini hafifçe yağlayıp 180-200 derecede
üzeri kızarana kadar pişirin.
Tarif basit aslında.
Hamur açma konusunda kendimi geliştirebilirsem
anneannem ve annemin çırağı olabilirim belki.
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN...
Bayıldım,büyüklerin tariflerinin üzerine yok bence..hemen denemeliyim..
YanıtlaSilnefis olmuş canım.annenin ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBenim anne anneminde çöreğidir bu. (Cevizsiz) Yalnız Derya'cım, köyde elektrik yokken (elektrik geldiğinde de aynı yöntemle devam etti) odunlarla ocağı yakar, üzerine büyük yassı kazanı ve içine çöreği koyar, üzerine büyük bir sacı tersinden kapatıp üzerine köz ve ateş koyar ki üzeri de pişsin. Böyle çileli pişirirdi de, biz çilesini bilmez, yemeye bakardık. Çok güzel görünüyor, annenin de senin de ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSacta pişenin yerini hiç birşey tutmaz..Ahhh ah şimdi ne zor öylesi.
SilDerya hanım, annenizin ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Eminim lezzeti de harikadır. Canım çekti vallahi :))
YanıtlaSil