4.06.2014

Az Parayla Yurtdışı Seyahatinin Yolları


SELAM,
Yazının başlığına bakıp ta bir mucize sunacağımı düşünmeyin sakın.
Benim ki tecrübeyle sabit nacizane öneriler.
Siz zaten pasaport ,vize ücreti ve yurt dışı çıkış harcını denkleştirdiyseniz
büyük bir  adım atmışsınız demektir.
Başlayalım mı ?
  • Seyahatinizin en önemli kısmı uygun uçak bileti bulmaktır.Ben bunun için tüm havayolları fiyatlarını tarayıp alternatif sunan skyscanner 'i kullanıyorum.En az iki-üç ay önceden kontrol etmeye başlarsanız düşük fiyat yakalama şansınız olur.
  • Kalacak yer konusu da önemlidir.Bu konuda en çok yararlandığım site booking.com 'dur. Trivago da ikinci alternatiftim.Her iki sitede de dünyanın her yerindeki otellerde kalan insanların tecrübeleri yer alır.Bir çok otel ve pansiyonun fiyatlarını görme şansınız vardır.Evli,bekar,çocuklu,evcil hayvanlı gibi özelliklerinize uygun yorumlara göre tercih yapabilirsiniz.Öyle ki reklamı yapıldığı için fiyatı çok yüksek olan oteller yerine daha uygun fiyatlı ve güzel yerler bulabilirsiniz.
  • Uçak biletinizin saatine dikkat edin.Çok erken ya da geç saatlerde olduğunda havaalanı servisine ulaşmanız sorun olursa taksi kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Havaalanları yiyecek maddeleri açısından her zaman iki üç kat daha pahalıdır.Karnınız aç gitmeyin.
  • Tütün mamülleri kullanıyorsanız ( ki sağlığa çok zararlıdır ) yurtdışında çok pahalıya satıldığını göz önünde bulundurup hazırlıklı gidin.Sakın inince free shop'tan alırım diye düşünmeyin.Çoğu ülke tütün mamüllerinin ülkelerine girişte değil çıkışta satılmasına izin veriyor.
  • Su nimettir.Yurt dışında büfelerden küçük şişeye 2-3 € ödediğiniz bile olur.O yüzden market bulduğunuzda birkaç litre su alıp küçük şişelere bölerseniz fazla para ödememiş olursunuz.
  • Neredeyse bütün günü dışarıda geçireceğiniz için tuvalet ihtiyacınızı da yemek yediğiniz,dinlenmek için oturduğunuz cafelerde giderin.Çünkü tuvaletlere ödenen paralar da önemsenecek bir tutara ulaşabilir.
  • Seyahat edeceğiniz şehrin internet sayfasından metro haritasının çıktısını alın.Yurtdışında yaygın bir metro ağı vardır.24-48-72 saatlik biletler alıp kaldığınız süre içinde toplu taşıma araçlarına sınırsız olarak binebilirsiniz.Bu şekilde daha az para ödersiniz.Kimi ülkelerde okul yaşındaki çocuklara ücretsiz ulaşımın olduğu dönemler de vardır.
  • Zamanınız kısıtlıysa City Bus otobüsleri ile şehrin görülecek yerlerini tüm gün dolaşabilirsiniz.İstediğiniz duraklarda inip binebilirsiniz.Fiyat yaklaşık 20 € dur.
  • İnternet kullanmak,check_in yapmak,instagramda fotoğraf paylaşmak isteyeceksiniz.5-10 € gibi tutarlara o ülkenin 500mb-1gb lık data kartlarından edinebilirsiniz.Bol bol yetecektir.Ayrıca  google haritayı da rahatlıkla kullanırsınız.Otobüslerin rotalarını,saatlerini kontrol edebilirsiniz.
  • Harcayacağınız parayı TL ye çevirerek hesap yapmayın..Örneğin su 2€ yani 6 TL diye düşünürseniz hiç birşey yiyip içemezsiniz.Yanınızda tatiliniz için ayırdığınız para € ya da $ cinsinden olsun,o şekilde harcayın.
  • Yine de parayı verirken elleriniz titriyorsa AB ülkesi olmayıp kendi parasını kullanan ülkelere gidin.Örneğin Çek Cumhuriyeti nispeten daha ucuzdur.Arnavutluk ta rahat rahat yemek yiyebileceğiniz,gezebileceğiniz güzel ve ucuz bir ülkedir.
  • Yurtdışında yemek porsiyonları genelde çok büyük olur.İlk seferde az sayıda yemek siparişi verin.Doymazsanız tekrar istersiniz.Hatta bir pizza iki çatal istemekten çekinmeyin.Menüler genelde restaurantların kapısına konur.Fiyatları incelemek ayıp değildir.Çevrenizi gözlemleyip uygun yerleri bulun.
  • Otelinizde kahvaltı fiyata dahil değilse marketten alacağınız peynirle bir sandviç hazırlayıp yiyebilirsiniz.Dolaşırken hem enerji hem sağlık hem de ara öğün olarak meyve tercih edin.Yanınıza alacağınız birkaç meyveyi sokakta rahat rahat yiyebilirsiniz,çekinmeyin.Tüm turistler böyle yapıyor.
  • Çoğu ülkede şehir kartları satılır.Saatlik ulaşım kartını,müze ve restaurant indirim çeklerini kapsar.Eğer müzeleri gezmek isterseniz bu şekilde daha az para ödersiniz.


Her seyahatte yeni tecrübeler edinmiş şekilde dönüyoruz.
Ben nasıl okuyorsam kendi tecrübelerimi yazmayı da seviyorum.
Yukardaki maddelerin daha ayrıntılı hallerini GEZİ NOTLARI 'nda okuyabilirsiniz.

SEVGİYLE VE GEZGİN KALIN....

Gezi yazılarımın tümüne ulaşmak için gezi bloğum Derya'nın Gezi Notları 

Gezi videolarım için You Tube kanalım Mrs DOGANCAY 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...