10.06.2014

Kusursuz Seyahat Yoktur

kusursuz seyahat

SELAM,
Bloglarda insanlar yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerini,gezip gördüklerini anlatırlar.
Yazdıkları fotoğraflarla birleşince her şey gözümüze ne kadar güzel görünür.
Genelde olumsuz tarafları anlatılmaz seyahatlerin.
Gerçekte o kadar kusursuz olabilir mi sizce ?
Özellikle yurt dışı seyahatler sürprizlere çok açıktır.

Ne dersiniz başlayalım mı ?????
İşte farklı seyahat anıları....


**Sabah 04:00 'te kalkılacak.İlk uçuş İstanbul'a ,oradan Münih .Ata dişlerini fırçalamaya başlar.Fırçasını yerine koyarken eli saç fırçalarının olduğu bardağa çarpar,bardak yere düşer.Yere düşerken de kaloriferin vanasını kırar,peteğin içindeki su boşalır.Banyo simsiyah su içinde kalır,herşey ıslanır.Temizlemek saatler sürer.
*
**Planlama yapılır,sabah kalkılacak,araba AŞTİ yakınlarında oturan abimlere bırakılacak.Oradan Havaş servisine binilecek.Yola çıkılır,kapalı yollar vardır.Planlanan saatte servise yetişmek mümkün olmaz.Bir sonrakine binilir.Saate göre yetişmek mümkün değildir.Yolda inilip taksiyle havaalanına gidilir.
*
**Ata 9 yaşında.Ana-oğul binmişiz otobüse Arnavutluk'a doğru yola çıkmışız.Yunanistan gümrüğünde 3 saati aşkın bir süre bekleyince yolculuk çok uzun ve yorucu bir hal alır.Tiran 'da inince 4 saat daha yolumuz var.Kalacağımız eve ulaştığımızda yolculuğumuz başlangıçtan itibaren tam 24 saat sürmüştür. 


**Arnavutluk'ta günlüğü 35 $ a eşyalı bir ev tutmuşuz.Denize nazır harika bir apartman dairesi.Tek kusuru duvarda asılı olan bu ikon.Elektriğe bağlı olduğu için içindeki mum şeklindeki lamba sürekli ışık veriyor.Kapatma imkanı yok.Ata 'nın yattığı odada olduğu için gece oldukça huzursuz oluyor.Küçükken gece lambalarının uzayan ışıklarından ne korku filmleri yarattığımızı düşününce hak vermekten başka elden bir şey gelmiyor.

*

**Prag 'ta kaldığımız pansiyon en üst katta.Sadece tavandaki bu pencereler var.Sabah çıkarken sıkıca kapatıyoruz.Börtü böcekle aram hiç hoş değildir.Akşam geldiğimizde odayı temizlenmiş halde buluyoruz.Derken bir bakıyorum pencerelerin hepsi açık.Çatıdan ne böcekler,örümcekler belki de fareler inmiştir diye düşünürken uyu uyuyabilirsen.
*
*
**Viyana havaalanından metroyla şehre geliyoruz.Ata susamış.Metro çıkışı bir büfeden küçük su alıyoruz , 2 € ödüyoruz.Ne kadar pahalı diye düşünürken tam karşıda bu modern çeşmelerden görüyoruz.Şehrin hemen her yerinde olan ,suyu içilebilen çeşmeler.Üstelik soğuk buhar verme özeliği de var.Bir daha suya böyle çok para ödemiyoruz.
*

**Frankfurt...Biz alışkın değiliz öyle 8-10 hatlı metrolara,trenlere efendim.Ankara'da daha yeni üç hattımız oldu.Dolayısıyla Almanca tabelaların da etkisiyle yanlış tarafa giden trene binmek başınıza gelebilecek birşeydir.Ama bahaneyle Wiesbaden 'i de görmüş olursunuz.
*

*
**Madrid'te kalacağımız yerin internetteki yorumlarını okurken sahibi olan bayanın tek kelime ingilizce bilmediği yorumlarını okursunuz.Yok canım o kadar değildir deyip rezervasyon yaptırırsınız.
Sonuçta evet o kadardır.Hiç anlaşamazsınız.

Düşündükçe beni gülümseten bir kaç anı paylaştım sizinle.
Kusursuz olmasa da seyahat etmek,yeni yerler görmek,doyasıya gezmek güzeldir.

SEVGİYLE KALIN.

Gezi yazılarımın tümüne ulaşmak için gezi bloğum Derya'nın Gezi Notları 

Gezi videolarım için You Tube kanalım Mrs DOGANCAY 

2 yorum :

  1. Ahahah süperdi hepsi.
    Bazılarını düşününce kötü gibi duruyor ama anı olmuş ne güzel. :) İyi anılarınızın kötülerden daha çok olması dileğiyle. :D Bu arada 1 ay sonra Viyana'ya gidiyorum, bu çeşmeler süpermiş! Gerçi Viyana yazınızda görmüştüm bunu ama buraya yazmak kısmetmiş. :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi yolculular ve iyi eğlenceler...Viyana çok düzenli ve rahat bir şehirdi.Ben çok beğenmiştim.

      Sil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...