2.08.2014

Çilekli Buz Çubukları

SELAM,

çilekli buz çubukları

Yaz günü yalnızca çocuklar değil bizler de atıştırmalık soğuk 
bir şeyler yemek istiyoruz.
Katkı maddeleri canımızı sıktığından 
doğal olanı tercih etmeye çalışıyoruz.
İşte tam da bu sırada Şef Yunus Emre Akkor ile
Çiğdem Seferoğlu'nun imzalayıp gönderdikleri
'Kolay ve Pratik Ev Yapımı Dondurmalar,Sorbeler ve Soslar'
kitabı imdadıma yetişti.
İşte çok pratik ve çocukların seveceği bir tarif;çilekli buz çubukları
  • 500gr çilek
  • 1 su bardağı şeker (çilek tatlı ise biraz daha az kullanabilirsiniz.)
  • 1/2 limon suyu


çilekli buz çubukları

Çilekleri yıkadıktan sonra ikiye bölüp bir kabın içerisine alın.
Üzerine şekeri ekleyin ve buzdolabında 1 gece bekletin,suyunu bıraksın.
Sabah karışımı blendırdan geçirip püre haline getirin.
Limon suyunu da ekleyip karıştırın.
Karışımı varsa dondurma kalıplarına koyup derin dondurucuya kaldırın.
4-5 saat sonra hazır olacaktır.
Şu an İstanbul'da olduğumdan kalıplar yanımda değildi.
Küçük yoğurt kalıplarına koydum.
Çubuğun sabit kalabilmesi için alüminyum folyo kapatıp
tahta çubuğu ortasından geçirdim.
Sonuçta mutfakta çareler tükenmez.
Deneyin seveceksiniz.

SEVGİYLE VE SERİN KALIN.

3 yorum :

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...