13.08.2014

Patlıcanı Kızartılmadan Yapılan Karnıyarık

patlıcan karnıyarık

SELAM,
Patlıcan öyle bir sebzedir ki ya çok sevilir ya da hiç sevilmez.
Örneğin ben eskiden hiç yemezdim.
Damağımı kabartırdı.
Sanırım artık patlıcanlar da doğal olmadığından öyle bir şey olmuyor.

Geriye tek bir sorun kalıyor o da kızartılınca çok yağ çekmesi.
Malum artık yağdan, şekerden kaçıyoruz.
İşte o nedenle bu kez karnıyarık yaparken patlıcanları kızartmadım.

Önce malzemeler ;
  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 7-8 adet sivri biber
  • İki-üç diş sarmısak
  • 250 gr kıyma
  • Tuz, karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
İlk olarak patlıcanları alacalı soyup karnına derin bir çizik atın.

Tuzlu su dolu kapta biraz beklettikten sonra
suyunu sıkıp kurulayın.

Sonra patlıcanların etrafını iyice yağlayıp 
fırın tepsisine dizin.
200 derecelik fıtında yumuşayana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca çekirdekli iç kısmı kaşık yardımıyla çıkarın.

Bu arada küçük küp şeklinde kesilmiş soğanı, 
ufak doğranmış biberleri,sarmısağı ve kıymayı yağda kavurun.
Küp doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ekleyin.
Biraz da bu şekilde kavurduktan sonra
altını söndürüp ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.
 Harcınızı patlıcanların içine doldurun.
Üzerine biber ve sarmısak dizin.

200 derecelik fırında 20 dakikada karnıyarık hazır hale geliyor.
Üstelik patlıcanlar lezzet açısından kızartılmış kadar güzel oluyor.

SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN.


2 yorum :

  1. Patlıcanın her türlüsüne bayılırım en sevdiğimde karnıyarıktır.. kızartırken çok yağ çektiği için çok sık yapmıyordum ama bu yöntemi deneyeceğim canım.. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bayılırımmmm,ellerine sağlık canım ,takibe aldım,sevgiler:))

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...