SELAM ;
Akşamları balkon keyfi yaparken çayın yanına yakışacak,
geç bayatlayan bir fındıklı kurabiye tarifini paylaşmak istedim.
Malzemelerimiz ;
- 3 adet yumurta (Birinin beyazı ayrılacak.)
- 1 kahve fincanı süt
- 250 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Vanilya,kabartma tozu
- 1 kase kırılmış fındık
- Alabildiği kadar un 3-3,5 su bardağı kadar
Yumurtaları ve pudra şekerini çatalla çırpın.
Sonra tüm malzemeleri un havuzuna koyun.
Kenarlardan unu alarak hafif hafif yoğurun.
Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalı.
O nedenle un için net bir ölçü veremiyorum.
Kıvama gelene kadar un ekleyin.
Yoğurma işi bittiğinde hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
Sonrasında hamuru iki parçaya ayırıp 1 cm. kalınlığında açın.
Dilediğiniz kalıpla kesin.
Ayırdığınız yumurta beyazını hafifçe çırpın.
Kurabiyenin üst kısmını ilk olarak yumurta beyazına
sonra da fındığa batırın.
Yağladığınız fırın tepsisine dizin.
180-200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.
Sonra da afiyetle yiyebilirsiniz.
SEVGİYLE KALIN.
Deryacığım nefis olur ve öylede görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Merhaba;
YanıtlaSilYemek tarifleriyle ilgili sitenize tanıtım yazısı vermek istiyorum, düşünürseniz görüşebiliriz.
Bana sihirlioklava@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Sil