28.09.2014

Sütlü Börek

sütlü börek

SELAM,
Bir dergide görüp pratikliği ile dikkatimi çeken ama nasıl olacak
diye de emin olamadığım bir tarifti.
Sonunda denemeye karar verdim.
Sonuçta dışı çıtır çıtır ,içi yumuşacık bir sütlü börek oldu.

  • 4 adet yufka
  • 250 gr. beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
Sütlü böreğin yapımına gelince ;


Tereyağını tavada eritin.Biraz ılınmasını bekleyin.
Bir yufkayı serip üzerini iyice yağlayın.
Üzerine ikinci yufkayı serin.Onu da aynı şekilde yağlayın.


Sonra yufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin.
Geniş tarafına peynirli harçtan koyarak 
sigara böreği sarar gibi ama daha kalın şekilde sarın.

Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın.
Börekleri derin bir kaba koyarak üzerine
bir bardak sütü gezdirerek dökün.

Yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Sonrasında börekleri yağlanmış tepsiye alarak
üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirin.
Ertesi güne kaldığında bile lezzetinden bir şey kaybetmeyen bir börek oldu.

Denemenizi öneririm.

SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN.


1 yorum :

  1. çıtır çıtır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...