10.11.2014

Çılbır

çılbır

SELAM,
Çılbır çoğunuzun sıklıkla yaptığı bir yemek belki.
Ama eminim ki daha hiç denememiş olanlar,tadına bakmayanlar vardır.

Benim çılbırla tanışmam üniversite yıllarıma denk gelir.
Öğrenci evinde yumurtanın e hali,de hali,yalın hali olmak üzere
her hali denendiğinden çılbırı da orada öğrendim.

Yapımı kolay.
Derince bir tencereye su,
 tuz ve yarım kahve fincanı kadar sirke koyup kaynatalım.
Sirke yumurtaların dağılmasını engeller,o yüzden olmazsa olmaz.


Kaynayınca altını biraz azaltalım.
Yumurtayı suya yaklaştırarak dikkatlice suyun içine kıralım.
Yumurtayı kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Beyaz kısımları piştiğinde kevgirle suyunu süzdürerek alıp 
servis tabağına koyalım.

Üzerine sarmısaklı yoğurt ekleyelim.
Tereyağı ve  kırmızı toz biberi ocağa alıp kızdıralım.
Sonra da yoğurdun üzerine dökelim.

Denemeyen kalmasın.

SEVGİYLE KALIN.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...