SELAM,
Evliliğimin ilk yıllarında yemek kitabında tarifini görüp denediğim
ilk fırın yemeğiydi belki de Hasan Paşa Köftesi.
Hem adı hem de kendi gösterişli bir yemek olduğundan
nerdeyse her gelen misafire yapıyordum.
Tarifine gelince; önce köfteyi yapmakla başlayalım.
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç kadar kıyılmış maydanoz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı galeta unu
İlk olarak soğan ve sarmısakları rendeleyelim.
Sonra tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra
köftelerin ortasını çukurlaştırıp
hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
200 derecede 25 dakika kadar pişirelim.
Köfteler olurken patates püresini yapalım.
- 4 orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz,karabiber
- 1 çay bardağı süt
Haşlanmış patatesleri bir kabın içinde ezelim.
İçine tereyağı,tuz ve karabiberi ekleyip ezmeye devam edelim.
Sütü azar azar dökerek karıştırarak püreyi kıvama getirelim.
Bu arada hemen hemen pişmiş olan köfteleri fırından alıp
üzerindeki çukurlara birer kaşık patates püresi koyalım.
Biraz kaşar rendeleyip patates pürelerinin üzerine serpiştirelim.
Bir yemek kaşığı biber salçasını su ve sıvı yağ ile sulandırıp
tepsinin içine dökelim.
Köfteleri tekrar fırına verip kaşar peynirler
eriyip kızarana kadar fırında tutalım.
Hasan Paşa Köfte hazır...
SEVGİYLE KALIN....
Canım ellerine sağlık, haklısın yeni evliyken ben de çok yapardım bu yemeği...Sevgiler :)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok lezzetli bir yemek. Herkese tavsiye ederim.Sevgiler :)
YanıtlaSilharika bir görüntü sunum canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBen de pek severim. Davet yemeklerine de pek bir güzel uyar.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık :) banada beklerim feracelihanimkiz.blogspot.com
YanıtlaSilEnfes ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilnefis görünüyor, harika olmuş. ellerinize sağlık
YanıtlaSil