SELAM,
Pazartesi sendromuyla haftaya başlayıp işlere dalmışken
çok ta pratik bir tarif paylaşmak istiyorum.
Izgarada tavuk şiş yanına pilav,salata ve ayranla akşam menüsü hazır.
3-4 parça tavuk göğsünü eşit parçalar halinde doğrayalım.
Bir kabın içerisine tavuk etlerini koyalım.
Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını dökelim.
Ezilmiş bir-iki diş sarmısak ve defne yaprağı ekleyelim.
1 yemek kaşığı soya sosu gezdirelim.
Kırmızı biber,zerdeçal gibi baharatları da koyup
tavuk etlerini bu karışıma bulayalım.
Sonra bir kapakla kapatıp 3-4 saat hatta akşama kadar bekletelim.
Izgaranın üzerini hafif yağlayıp fişini takalım.
Izgara ısınırken tavuk etlerine tuz ekleyip
bir kez daha karıştırdıktan sonra
şişe takalım.
Bizim evde sade sevildiğinden biber ve soğanı şişe takmadım.
Ama çok yakışacağından siz o şekilde yapabilirsiniz.
Izgaranın üzerinde çevirerek pişirelim.
İşte bu kadar kolay bir pazartesi menüsü.
Sabahtan marine edin,akşama sofrayı hazırlarken pişirin.
SEVGİYLE VE MUTLU KALIN.
hımm nefis nefisss.
YanıtlaSil