12.08.2012

KOS ADASI GEZİSİ







SELAM,

Karabatak misali arada görünüp kayboluyor olsam da en azından Kos Adası ile ilgili yazıma birkaç ayrıntı eklemek istedim.

 Bodrum’dan KOS’a gitmek İstanbul trafiğinde bir yere ulaşmaktan daha kolay inanın. Katamaran tarzı kapalı hidrofil tekneler 15 dk.da giderken bildiğimiz feribotlarla 45 dk. süren bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Biz ikincisini tercih ettik.Böylece Bodrum’u denizden seyrede seyrede gitmiş olduk.

 Bilet ücretleri ikisinde de değişmiyor.Aynı gün gidip döndüğünüzde12 euro,farklı günde dönecekseniz 20 euro .Çocuğunuz için bu ücretin yarısını ödüyorsunuz.
Ayrıca yurt dışı çıkış harcı olan kişi başı 15 tl yi de gümrükte ödeyebilirsiniz.Tüm bunlara ek olarak bilmeniz gereken adadan çıkışta Yunanistan tarafından alınan liman vergisi.O da kişi başı 3 euro.

 Kos’ta kalmak için otelimizi daha önceden internette incelemiştik.Oraya gittiğimizde birkaç yer daha gezdik ve sonunda yine aynı yerde karar kıldık.Merkeze yakın olması büyük avantajdı.Hotel Catherine güleryüzlü sahipleri ile de bizi mutlu etti.
Anne ,baba ve genç bir kızdan oluşan bu aile tüm müşterilerine  aileden biri gibi davranıyor. Örneğin kahvaltıya indiğimizde bize hemen Türk kanallarını açıp kumandayı da veriyorlardı. Ücretine gelince oda fiyatı 30 euro idi.Kahvaltı isterseniz kişi başı 5 euro ödüyorsunuz.
Biz de bu şekilde tercih etmiştik ama açıkçası pişman olduk.
 Çünkü kahvaltı damak tadımıza uygun değildi.Dışardaki cafelerde aynı fiyata farklı kahvaltı seçenekleri bulabileceğimizi sonradan keşfettik.

Ada daha limana ayak bastığınıza temizliği ile sizi cezbediyor.Çevrede çok az çöp tenekesi olmasına karşın yerelerde hiç çöp almaması bizim açımızdan şaşırtıcı tabii.
Özellikle de Bodrum’da limanın o pis halini gördükten sonra!!!

Ayrıca kaldırımlarda çift şeritli bisiklet yolları olduğundan bisiklet kiralayıp adayı bu şekilde de dolaşmanız mümkün.Öyle ki nerdeyse yaya yolundan daha geniş.

Adada denize de girdik.Sahil boyunca dizilmiş cafelere ait şezlongları hiçbir ücret ödemeden kullanabiliyorsunuz.Birşey yiyip içecekseniz bu cafelerden almanız gerekiyor.
Ama almazsanız da kimseye karışmıyorlar.

Onun dışında City Bus Train ile iki farklı şehir turu yaptık.Kişi başı 4 euro idi ve yaklaşık 20 dk. sürüyordu.
Yunus heykelinin yanından kalkan city bus train’le yaptığımız  tur daha güzeldi.

Yemek olayına gelince fiyatlar çok pahalı değil.
Örneğin Bodrum’da 10 tl ödeyerek aldığınıznız bir tabağı orada 10 euro’ya alabiliyorsunuz .
Ama porsiyonlar o kadar fazla ki çoğu yerde iki kişilik alıp üçümüz yedik. 
Biz özellikle deniz ürünlerini tercih ettik.
Köfte dışındaki her şeyi rahatlıkla önerebilirim.

 Kısacası gidelim mi,kalalım mı diye çok düşündüğümüz Kos gezisinden biz çok memnun ayrıldık.İnsanlar güleryüzlü ve kibardı.
Hemen hepsi birkaç yabancı dil biliyorlar.
Ne esnaf ne de garsonlar ısrarlı ve yapışkan değiller.
O yüzden rahatça dolaştık.
Kısaca Kos Adası gitmek için önerebileceğim bir yer.
Fırsatım olursa yine gitmek isterim.

SEVGİYLE VE MUTLU KALIN...








4 yorum :

  1. Neyseki güzel bir tatil geçirmişsiniz. :) İyi bir tatile tüm çalışanların ihtiyacı var.

    Umarım Ata'yı gönlünüze göre bir okula yerleştirirsiniz.

    Selamlar, sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir gezi olmuş. Hep merak etmişimdir o adaları.

    YanıtlaSil
  3. Çok keyifli bir yazı. Oldukça eğlenmiş görünüyorsunuz :) Elinize sağlık. Yunanistan hakkında paylaşımlar yapıyorum. Dilersen ziyaret edebilirsin Derya. http://komsudaneoluyor.net/

    YanıtlaSil
  4. karides,midye,pizza ve makarna !!!!! oofffff

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...