20.02.2014

PUF BÖREĞİ


SELAM,
Havalar bahar tadında geçerken yine kendimizi dışarılara attık.
Böyle olunca da blog tarifleri yine kesintiye uğradı.
Arayı soğutmadan " puf puf " Puf Böreği tarifimi yazayım bugün.

  • 1 yumurta
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 fincan yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 fincan su
  • Alabildiği kadar un (yumuşak , ele yapışmayan bir hamur olacak)
  • Kızartmak için sıvı yağ
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri bir kaba koyup 
çatalla çırpın.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru iyice yoğurun.
Hamur kıvama gelince 10-15 dakika bir kenarda dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya ayırıp yarım cm. kalınlığında açın.
İstediğiniz boyda ( yaklaşık kibrit kutusu kadar ) kesip kızgın yağda kızartın.
Dilerseniz içine iç harç koyup kapatarak dolu şekliyle de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN.

2 yorum :

  1. Ne güzel kabarmışlar. Bayıldım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. heeey. ay çok severim yaaa. anneme yaptırcam sölücem oleeey :)

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...