6.09.2011

BİR FİNCAN MACCHİATO'NUN....(Arnavutluk Gezi Notları 2)


SELAMLAR...
İşte Arnavutluk'ta kahvaltının yerine tercih edilen kahveleri;macchiato...Nerdeyse sabah 05:30 da açılan kafelerde kimi zaman yanına kanyak eklenerek
ama genelde koca bir bardak buzlu su eşliğinde içilen kahve.
****
Kafeler ülkenin hemen her köşesine,apartmanların altlarına ilişivermiş.Ve insanlar bir fincan kahve ile saatlerce oturup muhabbet ediyorlar.
***
Diyebilirim ki bizdeki çayın yerini orada kahve almış.Nasıl ki biz çay içmeden kendimize gelemiyorsak orada da kahve aynı öneme sahip.
******

O nedenledir ki Arnavutluk'ta garsona siyah ve sıcak çay istediğinizi anlatmayı başarabilirseniz ve de şansınız varsa gelen ancak poşet çay olur.

******

Bir de sadece kahve dedikleri bir çeşidi de var ki onu da küçük istediğinizde yarım fincan,büyük istediğinizde fincanı doldurup getiriyorlar.Kaldığımız dairenin sahipleri songün bizi yolcularken ısmarlamışlardı.O kadar sert bir kahveydi ki nerdeyse bütün gün midemin yanması geçmedi:))
******
Kahve dedik ,çay dedik... Su dediğinizde
büyük olasılıkla gazlı su geleceğinden 'no gas' diye uyarmayı unutmayın sakın.Yoksa marketten binbir zahmetle taşıyıp getirdiğiniz suyu açtığınızda çıkan 'tıssss' sesi sizi hayal kırıklığına uğratabilir:))
****
Aslına bakarsanız şehrin heryanı çeşmeler ve kayaların arasından akıp duran sularla dolu.İnsanlar buralardan bidonlar dolusu su taşıyor.Yine de ne akan su ne de şişe suları bizim damak tadımıza uygun gelmedi ne yazık ki:(
*******
İçeceklerle ilgili tadı bende hayal kırıklığı yaratan bir diğer şey de sodaydı...
*******
Yediğimiz içtiğimiz şeylerin hatırı,hatırası kaç yıl sürer,ya da yaşanmamış gibi silinip gider mi bilinmez ama içecek hikayelerimiz de bu şekilde.
*******
SEVGİYLE VE HATIRALARINIZLA KALIN....
*****
DEVAM EDECEK.....

3 yorum :

  1. ahhhh bizim türk kahvemizin,çayımızın yerini ne tutabilirki...

    YanıtlaSil
  2. arnavutluk ilginç bir tercih. ama değmiş olmalı...
    farklı kültürler insana güzel şeyler kazandırıyor da ben her gittiğim ülkede aç kalıyorum...

    YanıtlaSil
  3. asagi yukari tum avrupa da kahve ve su tercihleri ayni. Cay istediginde earl grey istenirse bizim bergamotlu caylarimiza benzer ama poset caylar geliyor, yine de guzel ben seviyorum. Kahvalti diye birsey de neredeyse yok. ya kruvasan titorlar yada yagli bir domuz sosisi ikisi de hic uygun degil bana kalirsa

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...