SELAM,
Kaç zaman oldu bir yemek tarifi yazmadım.Bunda değişik denemelerim olmamasının payı var tabii.Evde geçirdiğim zamanın azalmasının da etkisi var.
BEYPAZARI'ndan kurutulmuş sebzeler ve mis kokulu kuru nane almıştımya onları kullanarak pişirdim.
Tencere içine göz kararı koyduğunuz zeytinyağının içerisine biraz salça,bir-iki yemek kaşığı kuru sebze ve bir diş sarmısak ekleyin.
Sebzelerin ve sarmısağın aroması yağa karışana kadar kısık ateşte karıştırdıktan sonra bulguru,tuzu ve kaynar suyu ekleyip her zamanki gibi pişirin.Altını söndürmeden biraz önce kuru naneleri de üzerine serpin ki buharıyla nanenin o nefis kokusu pilavınızın ciğerine işlesin...
Kendim yaptım diye söylemiyorum çok güzel oldu:))Deneyin,görün...
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN..
Bu saatte bile olsa yerimde yerim yani,doyamam..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilKatılıyorum, her saatte yerim gerçekten, çok leziz görünüyor gerçekten, ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilDerya'cığım özlemişim sesini. Ankara'ya güneşli sevgiler gönderiyorum.
YanıtlaSilTijencim yüreğine sağlık...
Silnot aldım.
YanıtlaSilgüzelmiş.
:)
ispanyol pilavı var paella.
o da çok güzel.
pilav içinde sebzeler.
netten bakın.
nefistir.
:)
öneriye teşekkürler..paellaya baktım..benim damak zevkime uygun bir pilavmış.safranlı,sebzeli ve deniz ürünlü..denesek mi:))
YanıtlaSildene sona yazarsın. nefis nefis.
YanıtlaSil:)