13.11.2013

ETLİ MANTAR SOTELİ KABAK GRATEN

ETLİ MANTAR SOTELİ KABAK GRATEN
 Selam...
Dün sabah yeni keşfim olan Planet Mutfak kanalını seyrediyordum.
Bu kanalda çok beğenerek izlediğim bir program var.
İdilika'nın Ege Mutfağı...
Çok güzel Ege Yemekleri yapıyor.
Tarifleri öyle  içtenlikle anlatıyor ki hemen mutfağa koşasınız geliyor.
Yapmacık değil,samimi bir insan.Bir kere seyredin hak vereceksiniz.
İşte bu sabah ta kendisiyle twitter üzerinden konuşurken
bugün ne pişirsem derdine düştüğümü söyledim.
Bana mantar,et ve kabak üçlüsünden bu yemeği önerdi.
Uzun zaman olmuştu kabak graten yapmayalı.
Hep kıymalı yapardım,bu kez tavsiyeye uyup 
etli ve mantarlı yaptım.
Tarifine gelince...
Önce 250 gr kadar kuşbaşı doğranmış eti bir tencereye alıyoruz.
Bıraktığı suyu çekene kadar arada karıştırarak soteliyoruz.
Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip eti pişiriyoruz.
Başka bir tencereye zeytinyağı  ,ince doğramış soğan ve yeşil biberi 
koyarak soğanın rengi pembe olana kadar kavuruyoruz.
Doğradığımız 1 paket mantarı ve 1 yemek kaşığı salçayı da ekliyoruz.
Mantarlar suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Sonra biraz et suyu ve eti ekliyoruz.
 Tuz ve baharatların çeşidi ve miktarı size kalmış.
Beş dakika kadar da bu şekilde kaynıyor.
Mantarlar kavrulduktan sonra çok kısa sürede pişmiş oluyor.
**
Bu arada kabakları ince bir şekilde uzunlamasına doğruyoruz.
Dilerseniz halka halka da doğrayabilirsiniz.
Sonra bir tavanın her tarafına zeytinyağı sürüp kabakları
bu şekilde ızgara yapıyoruz.
Kızartmadığımız için yemeğimiz de ağır olmuyor.
Sonra kabakları fırın kabına diziyoruz.
İsterseniz  fırın kabını hafifçe yağlayabilirsiniz.
Ben yağlı kağıt kullandım.
**
 **
Kabakları boşluk bırakmayacak şekilde dizdikten sonra
üzerine mantar sotemizi suyunu süzdürerek yayıyoruz.
Mantarlı harcın üzerine yine kabakları diziyoruz.
**
Sıra geldi beşamel sosa...
2 yemek kaşığı tereyağını ocakta erittikten sonra 2 yemek kaşığı unumuzu ekleyip
hızlı hızlı karıştırıyoruz.
Unu hafifçe kavurduktan sonra 2 su bardağı sütü tencereye döküp
karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynayınca bir çay kaşığı kadar tuz ve biraz karabiber ekliyoruz.
Ocağın altını söndürüp yemeğimizin üzerine 
spatula yardımı ile yayıyoruz.
**
180-200 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırından almanıza yakın üzerine kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
Ben Muratbey Naturena Fesito otlu krem peynirini kullandım.
Farkındayım uzuuuun bir tarif oldu ama yapması 
bu kadar zahmetli değil inanın :)
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN...






5 yorum :

  1. Harika olmuş, ellerinize sağlık. Afiyetle...

    YanıtlayınSil
  2. İdilika'yı ben de çok seviyorum. Zaten Planet Mutfak kanalına bayılıyorum :))

    Ellerine sağlık çok hoş görünüyor..

    YanıtlayınSil
  3. Bu yorum yazar tarafından kaldırıldı.

    YanıtlayınSil
  4. Ellerinize saglik, cok lezzetli gorunuyor :) Idilikaya bende bir sans vereyim hic seyretmedim :)

    YanıtlayınSil
  5. Canım çok severim ellerine sağlık... :)

    YanıtlayınSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...