7.12.2013

FINDIK DOLGULU TEK LOKMALIK KURABİYE

SELAM, 
Bu kurabiyeleri yaklaşık üç sene önce bloglarda görüp denemek için not etmiştim.
 Sonra unutup gitmişim.

 Akşam üstü çaylarının ya da kahvenin yanında ikram edilebilecek 
tek lokmalık bir kurabiye. 
Çocukların da severek atıştıracağı bir lezzet.
 Tarifine gelince;
  ●1 paket oda sıcaklığında tereyağı ya da yumuşak margarin
 ● 1 yumurta
 ●1 fincan sıvı yağ 
● 1 su bardağı nişasta 
● 1 su bardağı pudra şekeri 
●1 paket kabartma tozu 
●1 paket vanilya 
●Yaklaşık 3 su bardağı un 
● Üzerine serpmek için pudra sekeri ve tarçın
● İçi için 200 gr kadar fındık içi 

Yağı ve yumurtayı bir kaba koyduktan sonra toz malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. Hamur elinize yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.
 Sonra hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp içine bütün fındık koyup yuvarlayın. 
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmamasına mümkün olduğunca beyaz kalmasına dikkat edin. 
Piştikten sonra üzerine tarçın pudra şekeri karışımını serpin.
Dilerseniz üzerini benmari olarak erittiğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Baştan uyarayım malzemelerle 60-70 arası kurabiye çıkıyor. 
İçi fındık dolgulu bu kurabiyeler küçük olduğundan aslında çok sayılmaz. 
Ama yine de fazla bulursanız tarifteki miktarı yarıya indirebilirsiniz.
 Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun.
 SEVGİYLE KALIN...

3 yorum :

  1. ohh kokusu geldi bile :))

    YanıtlaSil
  2. Benim damak zevlime çok uygun görünüyor... :) eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. du bunu da yengeme yaptırayım. o kurabiyeci.
    :)

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...