SELAM,
Bu kurabiyeleri yaklaşık üç sene önce bloglarda görüp denemek için not etmiştim.
Bu kurabiyeleri yaklaşık üç sene önce bloglarda görüp denemek için not etmiştim.
Akşam üstü çaylarının ya da kahvenin yanında ikram edilebilecek
tek lokmalık bir kurabiye.
Çocukların da severek atıştıracağı bir lezzet.
tek lokmalık bir kurabiye.
Çocukların da severek atıştıracağı bir lezzet.
Tarifine gelince;
●1 paket oda sıcaklığında tereyağı ya da yumuşak margarin
● 1 yumurta
●1 fincan sıvı yağ
● 1 su bardağı nişasta
● 1 su bardağı pudra şekeri
●1 paket kabartma tozu
●1 paket vanilya
●Yaklaşık 3 su bardağı un
● Üzerine serpmek için pudra sekeri ve tarçın
Yağı ve yumurtayı bir kaba koyduktan sonra toz malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. Hamur elinize yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.
Sonra hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp içine bütün fındık koyup yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmamasına mümkün olduğunca beyaz kalmasına dikkat edin.
Piştikten sonra üzerine tarçın pudra şekeri karışımını serpin.
Dilerseniz üzerini benmari olarak erittiğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Piştikten sonra üzerine tarçın pudra şekeri karışımını serpin.
Dilerseniz üzerini benmari olarak erittiğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Baştan uyarayım malzemelerle 60-70 arası kurabiye çıkıyor.
İçi fındık dolgulu bu kurabiyeler küçük olduğundan aslında çok sayılmaz.
İçi fındık dolgulu bu kurabiyeler küçük olduğundan aslında çok sayılmaz.
Ama yine de fazla bulursanız tarifteki miktarı yarıya indirebilirsiniz.
Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun.
SEVGİYLE KALIN...
SEVGİYLE KALIN...
ohh kokusu geldi bile :))
YanıtlaSilBenim damak zevlime çok uygun görünüyor... :) eline sağlık
YanıtlaSildu bunu da yengeme yaptırayım. o kurabiyeci.
YanıtlaSil:)