13.12.2013

İNCİR TATLISI

İNCİR TATLISI

SELAM ,
Tariflerin sıklığından da anlayacağınız üzere
kış geldiğinde  yeme içme durumları artış gösteriyor.
İşte bu soğuk günlerin arasına sıkışmış bir tarif daha...

İncir Tatlısı..


  • 500 gr kuru incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı su
☆☆☆☆

İncirleri  3-4 saat öncesinden sıcak suya koyun.
İncirleri çıkardıktan sonra alt kısmından
küçük bir artı şeklinde kesin.
Ben farklı bir şekilde olmasını istediğim için üst kısmını
kapak şeklinde açtım.

İncirin iç harcı için iki yemek kaşığı toz şeker, limon kabuğu rendesi,
tarçın ve irice parçaladığınız cevizi karıştırın.

İncirlerin bıçakla açılmış olan kısımlarına  bu harçtan doldurun.
Eğer alt kısmından   kesmişseniz doldurduktan sonra
elinizle düzelterek kapatın.

Genişçe bir tencereye doldurduğunuz incirleri dizin.
Kalan şekeri ve suyu tencereye ekleyip incirler yumuşayana kadar pişirin.

İncirlerin sap kısımlarını görsel olarak güzel durduğu için çıkarmadım.
Ayrıca incir tatlısını fırında yapma şanşınız da var.

Sonuçta tüm tarifler aşağı yukarı birbiriyle aynıdır.
Ayrıntılar, eklemeler herkesin kendi zevkine göre değişir.
O nedenle yüreğinizin sesini dinleyin :)

SEVGİYLE KALIN...

2 yorum :

  1. Ellerine sağlık, haklısın görsel olarak böylesi daha güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Pek lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...