24.12.2013

PORTAKALLI KEK


SELAM...
Çayınızın yanına mis kokulu bir kek isterseniz 
portakallı kek çok doğru bir seçim olacaktır.
Siz kekinizi yerken evin içine yayılan portakal kokusu size eşlik edecek.

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı un)
Yumurtaları bir kabın içine kıralım.Toz şekeri de ekleyerek iyice çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ, portakal suyu ve rende kabukları ekleyip
karıştırmaya devam edelim.
Unumuzu kabartma tozuyla birlikte eleyelim.
Ceviz ve damla çikolataları da ekleyelim.
Hamurun kıvamı çok koyu olmasın.

Yağladığımız kek kalıbına koyduğumuz hamuru
 170 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim.



Kekiniz piştikten sonra dilerseniz 1 su bardağı portakal suyuna
suda eritilmiş 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip
koyulaşana kadar kaynatın.
Kekiniz ılıkken, peltenizin de ilk sıcaklığı geçince üzerine dökün.

SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN.

5 yorum :

  1. Gunun aydin olsun :) Mis gibi portakal kokulu nefis bir kek olmus. Eline saglik. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Elina sağlık Deryacım:) Bu portakallı glazür fikri hoşuma gitti. Belki limonla denerim ben de.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor tadının da aynı güzellikte olduğuna eminim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. çayın yanındada gerçekten harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. holeey. kek delisiyim ben yaa.
    :)
    bi bakıyim.
    :)

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...