4.12.2012

RAHMİ KOÇ MÜZESİ - ÇENGELHAN



 
SELAMLAR YENİDEN;

İşte önceki hafta gidip te sizinle paylaşmak için can attığım;Rahmi Koç Müzesi...Ankara'daki varlığını yeni öğrenip hemen keşfe gittiğim yer.Ankara Kalesi'nin hemen karşısında.
Müzeye giriş yanlış hatırlamıyorsam 6tl idi,öğrenci de yarısı olmalı.ÇengelHan'ın içerisinde.Dolaşmaya üst kattan başlıyorsunuz,sonra alt kata inip devam ediyorsunuz.Alt katta eski otomobiller,merdaneli çamaşır makineleri,bisikletler yer alıyor.Hanın orta kısmında ise lüx bir restaurant var.Ayrıca müze gezinizde hoş bir canlı müzik size eşlik ediyor.

Üst kat ise eski anılarınıza ayrılmış.Yani ancak böyle ifade edebilirim.Kimimiz için çocukluğunun,kimimiz için gençliğinin bir yansıması bu müze.Hatta bazı objeler de var ki 3-5 sene önce hayatımızda olup şimdi neredeyse antika saydığımız türden.Bunları gördüğünüzde zamanı,eşyayı,hayatı ne kadar çabuk tükettiğinizi daha iyi anlıyorsunuz.

Eğlene eğlene,büyük bir zevkle müzeyi gezerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile.En az iki saatlik bir zaman ayırmanız gerekiyor buraya.
Müzede aklınıza gelebilecek her türlü koleksiyon var.
Tarihi koleksiyondan,fotoğraf makinelerine,atari oyunlarından tahta oyuncaklara,eski dikiş makinesinden Hower süpürgelere neler var neler....
 Tüm aile güzel bir zaman geçirmek için gidilebilecek bir yer.Hem oradan çıkıp yokuştan aşağıya salınıp GRAMOFON CAFE'ye de uğrarsınız.
Ben sizi fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum.Bunlar aralarından seçtiklerim.Fotoğraf çekmek serbest olduğundan hemen herşeyin fotoğrafını çektim diyebilirim.





Fotoğrafların üzerine tıklayarak ayrıntılı inceleyebilirsiniz.
Tabii yine de oraya gidip kendi gözlerinizle görmenizi şiddetle öneririm.







Bu arada bugün Ankara'ya da ilk kar düştü.Artık kış geldi diyebiliriz...Bu kış aylarını sıkılmadan geçirmek için fikirleri olan varsa üşenmesin yazsın...
SEVGİYLE VE SAĞLIKLI KALIN...



2 yorum :

  1. Ben de İstanbul'dakini merak ediyorum.
    Ne güzel bir gün olmuş sizin için
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben gittiğimde tadilattaydı. Çengelhanda çekilen ödüllü bir fotoğrafı gördükten sonra, burayı görme isteğim arttı.Yine de baharı beklemek niyetindeyim. Eline sağlık.. :)

    YanıtlaSil

Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...