MERHABALAR....
Müsebbiye köftesinin tarifini bundan üç yıl önce de yazmıştım.
Ama öyle kıyıda köşede kalmaması gereken
tariflerden olduğu için yeniden yazmak istedim.
Bugün annemle yaptık.Aslında ben işin kızartma kısmında görev aldım,esas marifet yine annemdeydi:)
Bu köfteyi seviyorum çünkü kızartılıp soğuduktan sonra buzluğa koyabiliyorsunuz.Ani bir misafir geldiğinde
çıkarıp tavada ısıttığınızda lezzetinden hiçbirşey kaybetmiyor.
*****
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 adet haşlanmış patates
- 250 gr. dana kıyma
- 1 adet kuru soğan,maydanoz
- 1 yumurta
- Biraz un ve galeta unu
- Tuz,karabiber,kırmızıbiber vs.
********
Önce patatesleri haşlıyoruz.Sonra yıkadığımız bulgurun üzerine ezdiğimiz sıcak patatesleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Sonra ince ince doğradığımız soğanı,maydanozu,kıymayı ve baharatları ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
Köftelerimizi yuvarladıktan sonra bir tepsiye un serperek köfteleri unluyoruz.Unun fazlasını köftelerin üzerinden alıp önce yumurtaya,sonra da galeta ununa batırıyoruz.
Derin bir tencereye bolca yağ koyuyoruz.Yağ kızınca köfteleri atıyoruz ama dağılmaması için birkaç dakika
hiç süzgeç dokundurmuyoruz.Aslında bol yağda kızartınca çevirmeye de gerek olmuyor zaten.
Biz bugün yaparken galeta unu kullanmadık.Anneme tansiyonu nedeniyle galeta unu tuzlu geldiğinden sadece un kullandık.Siz canınız nasıl isterse öyle deneyebilirsiniz.
Bu arada köfteleri yapıp buzluğa kaldırdınız diyelim.Misafir gelince çıkarırken yine daha önce yapıp buzlukta
İşte herşey hazır....
SEVGİYLE VE DOSTLARLA KALIN...
değişik ve güzel bir köfte olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilharika gözüküyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu benim gibi çalışan kadınlar için çok güzel bir tarif, yap buzluğa kaldır istediğin de hemen çıkart ısıt ve akşam yemeğimiz hazır.. Ellerine Sağlıkkkk...
YanıtlaSil