Merhabalar herkese....
Bugün memleketim Çankırı'ya ait bir tarif yazmak istedim.Kimi yörelerde saç ekmeği ya da yufka ekmeği de denen ince ekmeğin içerisine tulum peyniri,küpecik peyniri ya da kavrulmuş kıyma konularak muska şekli verilir.Muska şekli verilirken aralara yağ sürerseniz daha çıtır pişecektir.
Örneğin ben tavayı da yağlayarak pişiririm,annem ve anneanem yağsız olarak .Kısaca herkesin zevkine göre değişiyor.Yağsız tavada yapıldığında bu şekilde gevrek görünmüyor.
Bir de fasulye kavurması yaparız ki onu da ince ekmekle yemek büyük bir keyif doğrusu.
İşte bugünün ya da belki bu haftanın tarifini de yazmış oldum.Bloğuma uzun süreli ara vermek istemesem de şu günlerde ilgilenmem gereken başka işler olduğundan yine karabatak modundayım.O nedenle de yazıp gidiyorum,özlediğim sayfalara bile uğrayamadığım oluyor.Ya da kimi zaman okuyup yorum yazamadan çıkmak zorunda kalıyorum.Ama ne olursa olsun buraların havasını koklamazsam da kendimi eksik kalmış hissediyorum.
Yani lafın kısası iyi ki burdayım....
SEVGİYLE VE DOSTLUKLA KALIN....
çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilhemeşerim yaaa en sevdiğim ikili fasulye kavurması ve ince ekmek ve muskaaa nede olsa aynı toprakda doğmuş suyunu içmişiz
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Her ikisinide yemedim ama özellikle fasülye kavurmasını çok merak ediyorum.
YanıtlaSilEkmek muskasını tahmin ediyorum çıtır çıtır...
Ellerine sağlık canım
Eskiden ne güzel sık tarif paylaşırdın,yazardın arayı çok açma artık...
Öpüyorum
EKMEK MUSKASI ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ABLAMINDA DEDİĞİ GİBİ ÇITIR ÇITIR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLER..
ellerine sağlık tereyağ tulum olacak yanında ımmmmm.fasulye kavurmasını denemek isterim
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilMerhaba porselen demlik çay saati etkinliğimiz başlıyor..15 0cak 15 Aralık tarihleri arasında yapılacaktır.. Evsahibi http://merakiyidir.blogcu.com.
YanıtlaSilKatılımınızı bekliyoruz
saygılar..
çok güzel görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Slm cok gusel gozukuyor elinize saglik. Ben bu yufkanin nasil yapildigini merak ediyorum tarifi varmi. Tesekkurler. Elif
YanıtlaSil