Selamlar...Sevgiler....
Ne zaman mantar alsam soteliyorum,bazen tavuk eti de ekliyorum.Sofraya geldiği gibi de tükeniyor.
Bu kez ben de eksik kalmayım da fırında kaşarlı mantarı deneyeyim dedim.Mantarların sap kısımlarını koparıp ,mantarları temizledikten sonra biraz limonlu su içinde beklettim.Daha sonra kurulayıp fırın kabına yerleştirdim.Önceden hazırladığım patates pürelerini içlerine doldurdum.175 dercede 15 dk. kadar pişirdikten sonra üzerlerine kaşarları koyup biraz daha pişirdim.Hem pürede hem de kaşarda yeterince yağ olduğundan ayrıca eklemedim.
Sonuç bence güzeldi.Ancak yemek konusunda gelenekselin dışına çıkmayı sevmeyen oğlum ve eşim 'biz mantarı böyle sevmiyoruz.' diyerek son noktayı koydular.
Bu durumda tekrar yapma olasılığım az olduğuna göre boşa gitmesin,en azından blog arşivimde yerini alsın . :))
SEVGİYLE VE TOK KALIN....
çok severim ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBen sadece kaşarlı yapmıştım,bu şekilde de çok seveceğimi umuyorum :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
sevgilerimle..
ELLERİNE SAĞLIK KAŞARLAR ÇOK GÜZEL ERİMİŞ YANLIZ...
YanıtlaSilben mantar yemiyorum ama görüntü o kadar güzelki kendimi bakmaktanda alamadım.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilgörünce ağzım sulandı ..misss gibide koktu ..hemen bende yapmalıyım ..teşekkürler ..
YanıtlaSilet yemeklerinin yanında güzel olur.ellerine sağlık.
YanıtlaSilEşin ve oğlun çoook şey kaçırmış, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilmmmm nefis kokular geliyor bu blogdan.mis olmuş mantarlar ellerine sağlık
YanıtlaSilBen severim, ama kızım mantarı sevmediğin hertürlü yemez..aman yemesin, büyüyünce anlar kaçırdıklarını :)
YanıtlaSilaaa halbuki çok güzel görünüyor.benimkilerde belli şeyleri alışılmış şekilde seviyorlar.
YanıtlaSilbence nefis olmuş.görünüşünden belli.ellerine sağlık canım
Bende yeni tadları klasik tadlara beğendirme konusunda ev halkıyla bayağı bir mücadele ediyorum.ama patates püreliyi denememiştim.Ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilcanım yemede yanında yat derler ya öyle olmuş nefis ellerine sağlık iyi hafta sonları..
YanıtlaSilHımmmm çok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilHem pratik ehm lezzetli daha ne olsun elelrine sağlık canım...
YanıtlaSilÇok güzel olmuş.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilpatates püreli olması değişikmiş;) çoook lezzetli gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilnasıl severim! suyunu verir baharat ile de şenlenir sonra kalan suya biraz da ekmek bandırılır! çok güzel tamamlar et yemeklerini çok - hele hele peynirle de birleşince bir harika! ellerinize sağlık!
YanıtlaSilBloğunuzu ilk ziyaretim bende baktım gidiyorum demeden yorum yazmak istedim.Ellerinize sağlık mantar nefis gözüküyo hemen hemen bi çok blogda gördüğüm kaşarlı mantarı bende en yakın zamanda denemek istiyorum.Sizi takip edicem inş. banada beklerim.SELAMETLE...
YanıtlaSilIzgara mantarı çok severim:))
YanıtlaSilHarika görünüyorlar... Tek başına bile lezzetli ve doyurucu bir tarif olmuş.
Ellerinize sağlık...
çok seviyorum mantarın bu çeşidini.. ben bir kerede mantarı kızartıp üzerine beşamel sos kaşar rendesi yapıp fırınlamıştım öyleside güzel oluyor.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir tattır. Nefis olmuş harika görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilNASIL LEZİZ GÖRÜNÜYOR ANLATAMAM.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SEVGİLİ ARKADAŞIM. SEVGİLERİMLE...
çok güzeller birde mantarı patlıcan salatası ile doldur o da güzel oluyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSil