MERHABA...
Balıklar tezgahta yerini almaya başlamışken bol bol tüketmek gerekiyor.
Çipura da yapımı kolay,lezzeti bol balıklardan biri.
Hadi anlat derseniz daha önce yapmamış olanlara
seve seve tarif ederim....
**
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim .Temizlenip yıkanmış balıkların suyu iyice süzüldükten sonra
tepsiye yerleştirelim.
Balıkların içerisine bir arpacık soğan,bir diş sarmısak ve
maydanoz koyduktan sonra hafifçe tuzlayalım.
Balıkların üzerine halka kesilmiş limonları yerleştirelim.
Üzerlerine deniz tuzu ve biraz fesleğen ekleyip zeytinyağı gezdirelim.
Tepsideki boşluklara arpacık soğan,
sarmısak,havuç ve biber serpiştirelim.
Fırını ısıtalım.
Fırını ısıtalım.
230 derecede yaklaşık 35 dakikada lokum gibi balıklarınız oluyor.
**
**
Bu arada , Arda'nın Mutfağı programında görüp uyguladığım garnitürleri anlatayım.
Küçük bir fırın tepsisine halka kesilmiş soğanları yerleştirin.
Üzerlerine biraz tuz ve toz şeker ekleyelim.
Soğanların üzerine halka kesilmiş domatesleri koyarak ,
bir diş sarmısak,deniz tuzu,şeker ve kekik ekleyip üzerlerine
zeytinyağı gezdirelim.
Balıklarımız pişerken bir taraftan da garnitürümüzü fırının diğer rafında pişirelim.
Şeker sayesinde soğanın da domatesin de tadı daha yoğun hissediliyor.
Ve bu şekilde balığın yanına yakışır bir garnitür oluyor.
Ve bu şekilde balığın yanına yakışır bir garnitür oluyor.
Aslında balık başlıbaşına harika bir lezzet olsa da
onu allayıp pullamak işi sizin damak tadınıza göre değişir.
**
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN.
Hmm..Çipura en sevdiğim balıktır. Bol sebzeli...Eline sağlık
YanıtlaSil