SELAM,
Her ne kadar yaz geliyor , kilo vermek gerek psikolojisine girmiş olsam da
arada bir kaçamak yapmadan olmuyor.
Üniversite yıllarında fırından ekmek hamuru alıp
koparıp koparıp kızartırdık.
Ailelerden paraların geldiği aybaşından bir hafta sonra
makarna,omlet döngüsüne girince
hamur kızartması nasıl güzel giderdi.
İşte o günlerden kalan hatıralarla tembel işi yapıp
marketten ekmek hamurunu aldım.
İkiye böldüğüm hamuru biraz unla açtım.
İlk parçanın üzerine peynir ve maydanoz karışımı harcı
aralıklı olarak koydum.
Üzerine diğer parça hamuru kapatıp harcın olduğu yerlerden kalıpla kestim.
Kenarlarını elimle bastırarak iyice yapıştırdıktan sonra
kızgın yağda kızarttım.
Sonra minik adamımla keyif yaptık.
Yılları sorarsanız evet çooook çabuk geçmiş.
SEVGİYLE VE ANILARINIZLA KALIN.
Eline sağlık, nefis görünüyor, hem de çok pratik. Bizim buralarda ekmek hamuru bulunmuyor ya da ben denk gelmedim.
YanıtlaSilBen Migros' un ekmek satılan kısmında sordum.Tesadüfen varmış.Yoksa bizim buralarda da fırın falan yok ne yazık ki.
YanıtlaSilkahvaltıda çıtır çıtr çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilRejim yapan bir erkek olarak muhteşem bir tarif itiraf etmeliyim ancak uzun bir süre sadece bakmakla yetineceğim.
YanıtlaSilBayilirim hamur kizartmasina ekmek hamuruylada pek bir pratik olmus gercekten ellerinize saglik olsun sevgilerimle..:)
YanıtlaSilÇok şirin görünüyorlar.. ekmek hamuruyla yapmak her zaman pratik olmuştur :) Ellerinize sağlıkk :) Takipteyim, bende beklerimm.. :)) Sevgiler..
YanıtlaSilPratik bir tarif.calusa hanımların Kurtarıcısi.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu tarif benim de çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir lezzet... Öyle çok severim ki anneme her gittiğimde sabah kahvaltısında yapar. Yemeyenler denemeli !!!
YanıtlaSilçok severiiim :)
YanıtlaSil