Merhaba;
Balığın bol olduğu şu günlerde bol bol tüketmeye çalışıyoruz.
Balık deyince de balığın eşlikçilerinden olan
fırında sıcak helvayı atlarsak olmaz.
Öncelikle vereceğim tariften yukarıda gördüğünüz gibi
iki mini güveç kabı helva çıkıyor.
Bu da bana kalırsa 4 kişi için ideal bir ölçü.
Çok tatlı olduğu için çok fazla tüketmek mümkün olmuyor.
- 300 gr sade tahin helva
- 1 çay bardağı (125ml) süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 limonun suyu
Helvayı bir kabın içerisinde çatal yardımı ile iyice ezin.
Sütü azar azar ekleyerek ezmeye devam edin.
Son olarak tereyağı ve limon suyunu da
karıştırın.
Fırına dayanıklı porsiyonluk kaplara 1-2 cm genişliğinde paylaştırın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında
sıcaklığı üstten vererek ya da fırında bu ayar yoksa
üste yakın şekilde koyarak
8-10 dakika üstü renk alana kadar fırında tutun.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yazıya uygun hesabı seçip yorum yapabilirsiniz.Hiç bir hesabınız yoksa yolunuza ADSIZ 'ı seçerek devam edin lütfen.Teşekkürler :)