SELAM,
Bugün çok pratik ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.
Üstelik sunum olarak ta sofranıza yakışacak.
Tarif S Akademi Şefi Yunus Emre Çetin'den,
hazırlaması ve sunumu benden :)
İki adet tavuk bonfileyi kasabımıza dövdürelim.
Ya da strech film arasında kendimiz de dövebiliriz.
Sonra iç malzemeyi hazırlamaya başlayalım.
4 çorba kaşığı kadar ince çekilmiş ekmek içi,
aynı miktarda kaşar peyniri rendesi
ve
2 yemek kaşığı kadar da parmesan peynirini
bir kaba alalım.
Bir kase haşlanmış mısır tanesini
ve
aynı ölçüde bir kase ince doğranmış siyah zeytini
ekleyelim.
1-2 tutam taze kekik,2 diş ezilmiş sarmısak,
2 çay kaşığı fesleğenli pesto sos,
tuz ve karabiber koyalım.
En son üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirip,
hafifçe yoğurarak malzemeleri karıştıralım.
*
*
Harcımızı ikiye bölüp bonfilelerin içine yayarak koyalım.
Burada iki kişilik bir tarif yazdım ama bonfile sayısını ve harcını
kendinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Bonfileyi kenarlarını içe doğru kapatarak
uzunlamasına saralım.
Üzerine soya sos gezdirip kapalı bir kabın içinde
buzdolabına kaldıralım.
Yaklaşık yarım saat marine ettikten sonra
üzerine tuz,karabiber ekleyerek fırına verelim.
Yaklaşık 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
*
*
Eğer yanında Gnocchi de yapmak isterseniz
Klasik tavuk yemeklerinden sıkılmış biri olarak mutlaka deneyeceğim bir tarif, ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilçok değişik bir tarif tam ramazanlık olmuş. Not aldım bunu ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilsanırım bloglara oruçluyken bakmamak lazım canım.efis bir görüntü.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilay ay ay...resmine bakınca bunu yapan sen misin diye düşündüm.Sonra aman be oda benim gibi hem cici hem de marifetli bir hatunmuş dedim asdf (:
YanıtlaSilSevgiler cicim
Ayy oruç oruç yapılmaz bu yaa resimleri fenaa:))
YanıtlaSil